DMI med dugfrisk månedsprognose: En måned fuld af…

Nicolai H

2 uger siden

|

10/07/2024
Vejret
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har kigget i krystalkuglen.

Dagens topnyheder

Ferietiden er over os, og med den kommer drømmen om solrige stranddage og lange aftener på terrassen.

Men vejrguderne har en anden plan for os denne sommer.

Så hvad kan vi forvente, når vi pakker strandtasken eller planlægger grillfesten?

DMI har gjort en månedsprognose klar:

Uge 29 (15/7 – 21/7)

For dem, der håbede på stabile solskinsdage, byder uge 29 på lidt af en skuffelse.

Prognoserne viser nemlig en blanding af regnbyger og solskinsperioder. Med højere tryk end normalt over Danmark og et lavtryk på vej mod øst, vil der være korte, intense perioder med nedbør.

Der er dog også plads til nogle sammenhængende dage med tørvejr og mildt sommervejr.

Dagtemperaturerne vil svinge mellem 16 og 23 grader, mens nattemperaturerne falder til mellem 12 og 16 grader.

Selvom badevandstemperaturen måske ikke når op på de ønskede grader, kan vi stadig nyde nogle solrige øjeblikke - dog med en paraply inden for rækkevidde.

Uge 30 (22/7 – 28/7)

Når uge 30 ruller ind, bliver vejrudsigterne endnu mere uforudsigelige.

Prognoserne er uenige om, hvorvidt et højtryk vil forskyde sig mod nordøst, hvilket kan give plads til lavtryk og fronter fra vest og syd, eller om et højtryk sydvest for Danmark vil blokere for disse fronter og bringe varmere luft fra sydøst.

Scenarierne spænder fra blandet vejr med skyer, sol og regn til varmere og mere solrige dage. Dagtemperaturerne vil fortsat ligge mellem 16 og 23 grader, med enkelte dage der kan være varmere. Om natten falder temperaturen til mellem 12 og 16 grader.

Uge 31 (29/7 – 4/8)

Uge 31 byder på endnu mere usikkerhed.

De meteorologiske modeller er splittede, og det eneste sikre er, at vi kan forvente en blanding af høj- og lavtryk. Det betyder skiftende vejrforhold med sol, skyer og regn fordelt over hele landet.

Dagtemperaturerne holder sig stadig mellem 16 og 23 grader, med nogle dage der kan være lidt varmere. Nætterne bliver køligere med temperaturer mellem 10 og 17 grader.

Oversigt for perioden 5/8 til og med 18/8

Ser vi længere frem mod midten af august, bliver prognoserne endnu mere utydelige.

Modellerne peger på, at vi kan forvente både lavtryk og fronter fra vest, afløst af perioder med højtryk og solskin. Det betyder skyer, regn og byger, vekslende med lunt og tørt vejr.

Så pak både solcreme og regnjakke, og vær klar til at omfavne vejrskiftene med et smil. Uanset om vi ender med grillfest i haven eller hygge indenfor med en god bog, er én ting sikkert: Den danske sommer holder aldrig op med at overraske.