TIlbage i nattehimlen: Nordlys over Danmark

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

17/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Se de flotte billeder af aurora borealis her.

Dagens topnyheder

Danske himmelentusiaster har haft en enestående oplevelse, da nordlyset, et fænomen ofte forbundet med langt mere nordlige breddegrader, i nat prydede himlen over dele af Danmark.

Både på Fyn og i Nordjylland var himlen oplyst af de dansende grønne lys, til stor glæde for nattens tilskuere.

Billeder fra Glamsbjerg og Hjørring, fanget af lokale fotografer og delt med hjemmesiden Presse-fotos.dk, viser det spektakulære syn som normalt er forbeholdt beboere i langt nordligere egne som Island og Canada. At se nordlys i Danmark er noget, der kræver både held og klare himmelforhold, fortæller en repræsentant fra Visit Nordic. De påpeger, at de bedste chancer for at opleve dette naturskønne show er under efterårsjævndøgn og forårsjævndøgn, især i landets nordlige regioner.

Nordlys, eller aurora borealis, opstår, når solens partikler kolliderer med Jordens magnetfelt, hvilket skaber energiudladninger, der lyser himlen op i et magisk display. Selvom Danmark sjældent byder på dette skue, kan særlige solstorme lejlighedsvis udvide nordlysets rækkevidde sydpå, hvilket gør det muligt for danskere at være vidne til fænomenet.

Se billeder af det flotte himmelfænomen her:

Glamsbjerg, Fyn. Foto: Presse-fotos.dk

Hjørring, Nordjylland. Foto: Presse-fotos.dk

Hjørring: Nordjylland. Foto: Presse-fotos.dk