Alzheimer-patienter hjælper hjernen med musical-klassikere

Sange fra Sound of Music, Pinocchio, Troldmanden fra Oz og Oklahama har vist sig yderst effektive som middel mod Alzheimers. Det fortæller neurologen Jane Finn guardian.co.uk.

Som forsøg samarbejdede hun med flere amerikanske plejehjem om at lave syngegrupper for de ældre tre gange i ugen i 50 minutter. Og det var en bragende succes for især moderat til svært demente personer. De klarede sig pludseligt bedre i adfærds- og tegnetests, ligesom de viste større livsglæde.

Læs også: Gear ned: Stress øger risikoen for demens

- Selv når folk er i de meget fremskredne stadier af demens, når det er så fremskredent, at de er i sikrede afdelinger, så var sangtimerne stadig gavnlige. Budskabet er: opgiv ikke disse mennesker. Man bør gøre ting for at engagere dem, og sang er billigt, nemt og engagerende, siger Jane Finn.

Cirka halvdelen af de ældre lyttede blot med uden at synge, og de klarede sig også bedre, men dog ikke helt så godt som de, der sang med.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

I timerne sang man sange som Somewhere over the rainbow og Når du ser et stjerneskud, som de ældre kendte godt.

- Mange mennsker har sunget disse sange i deres barndom, og minderne er der længe. Når de begynder at synge, bliver minderne bragt til live, siger Jane Finn.

 

Dagens Gossip