Derfor fryser kvinder mere end mænd

Foto: Shutterstock.com

Kvinder har det som regel med at være lidt mere kuldesky end mænd, men det er der faktisk en ganske god forklaring på. To hollandske forskere har nemlig fundet ud af, at kvinder har brug for 2.5 grader mere end mænd.

Det ses ofte i film, at den galante mand låner sin jakke til kvinden, der går og fryser. Som mand kan du måske også genkende ordene ”Skat, jeg fryser” fra din kæreste eller kone, selvom du selv føler at temperaturen er helt tilpas.

Det kan måske virke underligt, at to mennesker mærker temperaturen så forskelligt, men faktisk så er der en grund til det. To hollandske forskere har nemlig studeret i emnet, og de fandt ud af, at kvinder generelt er mere kuldesky end mænd, og at de har brug for at være i en temperatur, der er 2.5 grader højere end manden, for at have den følelse.

De to hollandske forskere skrev i deres udgivelse, at kvinder er komfortable ved en temperatur der er 2.5 grader højere end mænds, og det skulle cirka være omkring 24 til 25 grader.

Men hvorfor fryser kvinder mere end mænd?

Det hele kommer faktisk ned til stofskiftet, hvor mænd generelt har et højere et af slagsen. Ifølge professor Paul Thornalley fra Warwick Medicinsk Studie, så har mænd et højere hvilestofskifte end kvinder, og de bruger derfor automatisk mere energi, hvilket er med til at sikre en højere kropsvarme.

”En afgørende faktor for hvilestofskiftet er den fedtfrie kropsmasse i folks kroppe,” fortæller professoren i et interview med BBC.

Mænd har typisk en større fedtfri kropsmasse end kvinder, når man ser på hele kroppen. Det inkluderer hud, knogler og muskler, mens fedt er undtaget. Derfor har mænd også typisk et højere hvilestofskifte end kvinder.

Det betyder, at mænd ofte vil have det lettere ved at holde sig varm i et koldere miljø, mens mænd til gengæld er mere udsatte, når det gælder til varmere temperaturer, og derfor vil mænd typisk svede mere end kvinder i de varmere luftlag.

Professoren pointerer dog hurtigt, at ikke to mennesker er ens, og derfor vil der også være mænd, der har et lavere stofskifte end kvinder, og dermed ikke vil være bedre rustet til kulden end dem.

Læs også

Kvinde købte ring for 100 kroner på loppemarked: Guldsmeden besvimede næsten, da han så den.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip