Dokumentarserie afslører vild hemmelighed om delfiner

Foto: Shutterstock.com

En dokumentarserie fangede nogle ganske særlige klip, og gjorde nye opdagelser, der har forstærket mange forskere i deres teorier.

Delfiner opfattes generelt som en af de mest intelligente arter i dyreriget – og efter at have set videoklip fra en dokumentarserie, mener eksperter, at delfiner er intelligente og kreative nok, til at de har fundet en måde at blive ‘høj’ på - det skriver Independent.

I ekstraordinære scener, filmet til en dokumentarserie, bliver en gruppe unge delfiner set, i det de omhyggeligt bevæger sig omkring, og forsøger at  forstyrre en bestemt form for kuglefisk. 

Læs også

Soldat skal for retten: Gav kolleger cannabis-kager inden øvelse

Det lyder umiddelbart ikke videre imponerende, men det særlige er, at denne bestemte form for kuglefisk, hvis provokeret, frigiver en nerve toksin, og det er delfinerne ganske klar over - det mener forskere hvert fald.

Selvom store doser af toksinet kan være dødbringende, er i små mængder af stoffet kendt for at producere en narkotisk effekt, og delfinerne synes at have fundet ud af, hvordan man får fisken til at frigive den helt rigtige mængde.

Forsigtigt tygger delfinerne på fisken, og de aflevere den endda mellem hinanden, inden de derefter går i, hvad der synes at være en trance-lignende tilstand.

Den yderst fascinerende adfærd blev fanget på kamera af folkene bag dokumentarserien ‘Dolphins: Spy in the Pod’ en serie produceret til BBC One, af den prisbelønnede dyrelivs-dokumentarfilmproducent, John Downer.

Rob Pilley, en zoolog, der også arbejdede som producent på serien, har ifølge Independent udtalt: 

"Dette var et tilfælde af unge delfiner, der med vilje eksperimenterede med noget, vi ved er berusende,”

Zoologen tilføjer, at det er bemærkelsesværdigt, hvordan delfinerne har intelligens til at dele kuglefisken imellem sig. Han mener at delfinerne uden tvivl er klar over hvad de foretager sig, og at formålet med den spøjse handling, er at blive høj.

"Efter at have tygget på kuglefisken forsigtigt og afleveret den rundt, begyndte de at handle noget besynderligt og hænge rundt med næsen på overfladen, som om de var fascineret af deres egen refleksion,” - siger Pilley og fortsætter:

"Det mindede os om, at dille for nogle år siden, da folk begyndte at slikke tudser for at få en effekt, især den måde, de hang der i en fortumlet tilstand bagefter. Det var det mest usædvanlige at se."

Dokumentarproducenterne brugte spionkameraer skjult i falske skildpadder, fisk og blæksprutter til at filme 900 timers optagelser, der viser delfiner i deres naturlige omgivelser.

Downer har i forbindelse med dokumentaren udtalt: "Spionvæsenerne var designet til at infiltrere delfinernes skjulte liv ved at ligne de havdyr, en delfin kan støde på i deres hverdag."

Læs også

Mand afslører: Sådan bruger du hår til at genoplive planter

Det er den seneste i en lang række af dyreliv dokumentarfilm lavet af Downer, der bruger lignende spionkamerateknikker. Ligeledes har Downer produceret serierne ‘Penguins: Spy in the Huddle’, ‘Elephants: Spy in the Herd’ og ‘Lions: Spy in the Den’, der alle har givet unikke indblik i dyrenes liv, takket være John Downers spion-strategier.

 

 

 

Dagens Gossip