Drømmer du om en tatovering? Dette bør aldrig få lavet

I en ny undersøgelse afslører en række personer, hvilken tatoveringer de fortyder mest.

Det er efterhånden længe siden, at tatoveringer var et særsyn i det danske - eller udenlandske - gadebillede.

I dag er farvet kropsudsmykning under huden i den grad blevet mainstream, og unge såvel som gamle mennesker ses derfor dageligt med både små og store tatoveringer, der ofte dækker store dele af kroppen.

Men modsat en ny frisure, en pricing eller en anden ny modedille, så er tatoveringer lidt sværere at skille sig af med igen.

Læs også

Kan du huske din gamle telefon? Derfor er den blevet populær igen

Derfor fortryder mange mennesker også deres tatoveringer, når først blækket er størknet og ‘tussen’ ikke længere er ny og spændende.

Af samme grund har et nyt britisk studie fra University of Portsmouth sat sig for at finde ud af, hvilke tatoveringer folk fortryder mest. Det skriver Independent.

Derfor forhørte man sig i en spørgeundersøgelse blandt 1.000 tatoverede personer, og svaret stod hurtigt klart.

Læs også

Eksperter advarer mod kokosolie: Det er 'ren gift’

For mens et kærlighedsforhold ikke altid er permanent, så er en tatovering det til gengæld. Af samme grund var navnet på en tidligere partner dén tatovering, som flest af de adspurgte fortrød, at de havde fået lavet.

Hele 31 procent af mænd og 24 procent af kvinder, der havde fået tatoveret en tidligere partners navn på kroppen, havde efterfølgende fortrudt.

Efter eks’ens fornavn fortrød folk i høj grad også tribal-tatoveringer, ligesom mange også ærgrede sig over tatovering med asiatiske tegn.

Læs også

Forskere: Hanhunde lyver om størrelsen, når de tisser

Det var især mænd (12 procent) der fortrød deres tribal-tatovering, mens mange kvinder (15 procent) fortrød, at de havde fået tatoveret stjerner.

Da forskerne gik mere i detalje med de adspurgtes svar og dykkede ned i baggrunden for selve fortrydelsen, så fandt man ud af, at beklagelsen over en tatovering ofte skyldtes, at man var blevet træt af designet, en dårlig tatoverings-teknik eller at den ikke længere havde sentimental værdi.

Ikke overraskende viste undersøgelsen også, at jo hurtigere man er om at beslutte sig for at få en tatovering, jo større er risikoen for, at man kommer til at fortryde den.