Ekspert: Kvinder med dette antal sexpartnere bliver oftest skilt

Der er en større sandsynlighed for, at dit ægteskab holder, hvis du havde haft sex med flere forskellige partnere end én, inden du blev gift med din mand.

Det er der i hvert fald noget, som tyder på, hvis man skal tro en ny amerikansk undersøgelse, hvor forskere har kigget nærmere på sammenhængen mellem tidligere sexpartnere og skilsmisser.

Det skriver Live Science.

Læs mere: 6 fejl i ægteskabet, der fører til skilsmisse

Undersøgelsens resultater antyder at kvinder, som kun har haft én sexpartner inden sin mand, har en større risiko for at blive skilt, end de kvinder, der kun har haft sex med sin ægtefælle eller med flere en én.

Årsagen står ikke helt klart. Men forskeren mener, at det måske har noget at gøre med, at kvinder med præcis to partnere i alt, er mere tilbøjelige til at sammenligne dem med hinanden.

Læs mere: I denne alder skal du giftes - hvis du ikke vil skilles senere

- Kort sagt: Hvis du skal have noget at sammenligne din mand med, er det bedre at have mere end én, siger professor Nicholas Wolfinger fra University of Utah, som står bag undersøgelsen.

Historisk set har en kvinde ifølge forskerne haft større risiko for at blive skilt, jo flere sexpartnere, hun havde haft før sit ægteskab. Men de seksuelle skikke har altså ændret sig markant.

Læs mere: Fire ting du aldrig skal sige til skilsmissebørn

Nicholas Wolfinger har gennemgået en lang række data, som bekræfter, at det i dag er meget mere udbredt, at kvinder har sex før ægteskabet, end det var for 50 år siden.

Omkring 21 procent af de kvinder, der blev gift i 1970, havde ikke haft nogen seksuelle partnere før ægteskabet. Til sammenligning var tallet omkring fem procent af kvinderne, der blev gift i 2010.

 

 

 

Dagens Gossip