Farvesymbolik

01/02/2018 23:30

webmaster

Videnskab
Farvesymbolik
Lær om farver og farvernes betydning.
Vil du gerne vide om farvernes betydning og farvesymbolik generelt, så er du kommet til det rette sted.

Mest læste i dag

Dagens.dk har analyseret de mange forskellige farver og deres farvesymbolik. Her kan du læse om de mest brugte farver og hvordan de påvirker dig.

Farver har stor betydning for hvordan vi opfatter verden omkring os og kan have stor indflydelse på vores følelser.

Farvesymbolik

Blå - Den blå farve forbindes oftes med ro, harmoni og loyalitet. Men for meget af farven blå har dog en negativ effekt, som melankoli, negativitet og tristhed. Læs mere om blå symbolik her.

Gul - Den gule farve opfattes af de fleste i vores kultur som optimistisk, varm og livsgivende. Farven gul har dog modstridende betydninger, da den også associeres med falskhed, jalusi og begær.

Grøn - Grøn er livets, fornyelsens, energiens og naturens farve. Den associeres med betydninger som vækst, harmoni, friskhed, frugtbarhed og miljø. Læs alt om naturens og håbets farve her.

Hvid - Farven hvid er en kombinationen af alle farver og indikatoren for lys og lysstyrke, med kraftige betydninger forbundet med alle menneskelige overgangs-ritualer. Læs alt om renhedens og uskyldens farve her.

Orange - Orange er glædens og kreativitetens farve. Farven orange fremmer en følelse af generel velvære og følelsesmæssig energi, såsom medfølelse, lidenskab og varme.

Rød - Rød er den mest levende farve af alle farver. Den tiltrækker let vores opmærksomhed. Farven rød har en stor rækkevidde fra kærlighed til vrede. Derfor kan det ophidse og stimulere dig, når du ser rødt.

Sort - Den sorte fave forbindes ofte med sorg, død og ondskab men også med det mystiske, det sexede, det elegante og det sofistikerede. Læs alt om farven sort her.