Forskning: Sarkasme er tegn på højere intelligens

Du er skarp, når du kan pakke din sviner ind.

Sarkasme er evnen til at fornærme folk, uden at de opdager det.

Det er et hemmeligt skjold mod alle idioterne i verden - en sandhed forklædt som løgn, som man kan fyre af, uden at den anden opdager, at man har sagt noget decideret upassende.

I nogen tilfælde er sarkasme en måde at udvise aggression mod andre - men også usikkerhed over for sig selv, skriver Psychology Today.

Læs også: 13 ting, som alle ligefremme piger kæmper med

Men har sarkastiske personer en mere intelligent form for humor, eller laller de bare igennem tilværelsen med dumme kommentarer?

Sarkasme er tegn på høj intelligens 

Ifølge forskning er du faktisk ret intelligent, hvis du lige løfter øjenbrynet og smider en: ‘Fede sko’ til din venindes tvivlsomme badetøfler.

Og særligt hvis hun forstår din kommentar som den sviner, den er, er hun også særligt skarp.

Læs også: Politimand i trusselssag: Jeg var sarkastisk

Det kræver nemlig en særlig form for hjerneaktivitet at forstå sarkasme. Og sarkasme udfordrer og træner hjernen mere, end ærlige udmeldinger gør.

Dr. Shamay-Tsoory, psykolg på Rambam Medical Centre in Haifa, Israel, fortæller, at de områder i hjernen, der afkoder sarkasme også afkoder sprog, følelser og sociale afkodninger.

Evnen til at afkode sarkasme er derfor stærkt beslægtet med evnen til at aflure andres følelser og sindsstemning, som betegnes som værende et tegn på høj intelligens

Læs også: Rolf Sørensen: "Rolf er ren" er ikke sjovt

Du tror måske, at du kan pakke dine svinere ind i sarkasme for at gøre dem blødere, men forskere har fundet frem til, at den drillende følelse af overlegenhed, som sarkasme oftest kommer med, opleves som mere sårende end ærlig kritik.

Faktisk kommer ordet ’sarkasme’ af det græske sarkazein, som betyder ‘at flå som en hund’.

 

 

Dagens Gossip