Genforskere: Du ældes langsommere, når du drikker en iskold øl hver dag

Svup-tssscchhhh… Arrhhhh. Smagen af en iskold øl en varm sommerdag. Eller bare en dag.

Nu kan du tilmed nyde smagen endnu mere – med reel forskning, der bakker dig op i din (moderate) druk.

Forskere ved Iowa Universitet har nemlig foretaget en undersøgelse på vegne af American Society of Human Genetics (ASHG), der viser, at alkohol slet ikke er så slemt, som vores dårlige samvittighed måske prøver at bilde os ind.

De har undersøgt, hvordan alkohol og cigaretter påvirker vores biologiske alder – det vil sige, at vi sagtens kan være 40 år ifølge fødselscertifikatet, men at vores krop måske er så slidt, at den kunne være 60 år biologisk set.

Læs også: 6 sunde grunde til at drikke øl hver dag

Ved at kigge på forsøgspersonernes såkaldte epigenetiske ændringer, mener forskerne at kunne forudsige, hvilken “alder” ens krop har biologisk set.

I fremtiden kan det betyde, at en læge kan afsløre en patients alder og indtag af fx alkohol og cigaretter mere præcist, end det indtag patienten selv indrapporterer.

Ud fra resultaterne af forsøgspersonernes biologiske alder viser det sig, at der ikke er meget pænt at sige om cigaretters indflydelse på vores aldring, men derimod overraskende og positivt nyt om alkohols effekt på vores kroppe:

- Interessant nok, så korrelerer moderat alkoholindtag, dvs. en eller to genstande om dagen, med den sundeste form for ælde, mens meget lavt eller meget højt forbrug medfører en hurtigere aldring, skriver ASHG således i en pressemeddelelse.

Med andre ord betyder det, at en-to genstande om dagen ælder dig med ynde.

Skål på det. 

Læs også: 8 overraskende sunde ting der sker, når du drikker vin

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip