Gennembrud: Forskere har skabt ny virus, der kan dræbe kræftceller

Foto: Shutterstock

Forskere har udviklet en ny virus, der minder om kokopper, der i kliniske forsøg kan dræbe alle typer kræft. Behandlingen udvikles lige nu af den australske biotech-virksomhed Imugene.

Kuren mod kræft har været eftersøgt længe, og selvom vi er blevet bedre til at behandle de fleste kræftformer, så mangler vi en universel kur, der kan kurere kræft i de fleste stadier. Nu har australske forskere måske fået et gennembrug.

Det er den amerikanske kræft-ekspert Yuman Fong, der står bag udviklingen af den nye behandling, som de håber på kan blive testet på brystkræftpatienter allerede næste år. Det skriver det australske medie The Daily Telegraph.

Kan dræbe alle kræftformer i en petriskål

Forsøgene i laboratorierne har været en stor succes. Har har forskerne haft held med at dræbe kræftceller i petriskåle med den nye virus. Ligeledes er der gennemført forsøg med mus, som har været meget positive. Har er tumorer blevet markant mindre efter den nye behandling.

Forsøg på mus er dog ingen garanti for, at det også kan virke hos mennesker, der skal der gennemføres test for behandling af forskellige kræftformer hos mennesker. 

Selvom der ikke udstedes nogen garantier er kræft-ekspert Fong meget positiv, da andre vira-typer tidligere har været brugt til bekæmpelse af kræft hos mennesker.

F.eks. er en virus, der forårsager almindelig forkølelse blevet brugt til behandling af hjernekræft med meget positive resultater. Også andre typer af vira har med held været brugt. Derfor tror Fong og selskabet bag Imugene, at de står med et reelt gennembrud i kræftforskningen.

"Der er bevis for, at vira kan dræbe kræftceller. I de tidlige 1900'ere blev mennesker vaccineret mod rabies, hvis de havde kræft forsvandt kræften," fortæller professor Fong. Der var dog bekymringer i forhold til at viraen kunne være dødelig for mennesker. 

"Problemet var, hvis du gjorde virussen kraftig nok til at dræbe kræft, var man bekymret for, at den også ville dræbe mennesket," fortæller han.

Kokoppevirusen blev gennembruddet

Forsøg med forskellige koppevira har vist, at kokoppevirussen er ufarlig for mennesker. Ved at blande den med andre vira har forskerne fundet en virus, der kan dræbe kræft.

Kræftpatienter vil få virussen indsprøjtet direkte i deres tumorer, hvilket vil dræbe svulsten.

Håbet er, at virussen vækker immunforsvaret og derefter replicerer resultatet og får alle de syge celler til at dø.

Læs også

Kvinder er bedre og mere sikre bilister viser nyt studie

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip