Her er detaljen der redder jeres parforhold

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Ligegyldigt hvor stormende forelskede I har været i starten, og lige meget hvor romantisk jeres bryllup og jeres hvedebrødsdage var, så bliver det hverdag igen, og det betyder, at I lige som alle andre par skal finde fælles fodslag omkring det huslige arbejde.

Hvis I har mange skænderier i det daglige, så mangler I muligvis en helt konkret plan for, hvordan I kommer uden om den mest åbenlyse konfliktudløser - nemlig husarbejdet. 

Sådan bruger I mindst muligt tid på husarbejdet. Se guiden på Femina.dk
 

I skal se ens på fordelingen
En ny undersøgelse fra University of Illinois viser netop, at de nygifte par, der var helt enige om hvem, der gjorde hvad, hvornår i hjemmet, havde et meget mere harmonisk forhold efterfølgende. Det skriver iVillage.com.

Det afgørende var i virkeligheden, at mændene skulle være enige med kvinderne om, at husarbejdet skulle deles lige imellem dem.

Tænker du på husarbejde, når I har sex? Sådan tænker du dig til et bedre sexliv, se guiden på Q.dk
 

Så hurtigt skal I lave en konkret plan
Det vigtigste er ifølge en af forskerne bag undersøgelsen, professor Brian Ogolsky, at parret allerede inden for de første to år af ægteskabet får klarlagt, hvordan de deler de huslige opgaver imellem sig, forklarer han til tidsskriftet Sex Roles, hvor undersøgelsen er blevet offentliggjort.

Hvis I venter for længe med at sætte ord på forventningerne, så vil jeres roller blive så fastlagte, at der kan opstå bitterhed, og det vil være svært for jer at ændre I jeres mønstre, siger han videre.

- Nygifte bliver nødt til nøje at planlægge, hvordan de kan føre forventningerne omkring fordelingen af husarbejdet ud i livet. Dette bliver kun mere aktuelt, efter der ankommer børn i familien, siger Brian Ogolsky.