Internetsensation: Sådan ses verden gennem dyrenes øjne

Foto: Shutterstock.com

Har du nogensinde spekuleret på, hvad dit kæledyr virkelig ser, når de ser på dig?

Det spørgsmål har en bruger på det sociale medie Tiktok forsøgt at besvare. 

Læs også

Mænd ville ære afdød ven: Gjorde ham til fiskemadding

Det er måske ikke noget særligt mange mennesker tænker over i løbet af hverdagen, eller overhovedet, at vores kæledyr og alle andre dyr omkring os ser og oplever verden på vidt forskellige måder. 

Du har måske hørt at hunde er nærmest komplet farveblinde, men hvordan ser sådan en verden egentlig ud? 

Måske man har fantasien til at forestille sig en verden helt uden farver, men for de der ikke har evnen til dette, har denne tiktok bruger forsøgt at give et indblik i, hvordan verden ser ud gennem en lang række yderst forskellige dyr - det skriver Unilad.

Det sociale medie Tiktok er en platform hvor brugere mestendels deler korte videoer, der som oftest indeholder meget begrænset, hvis overhovedet nogen form for information, men Liam Daly har valgt at bruge platformen anderledes. 

I stedet for videoer af nye danse-trends eller pranks, har Liam besluttet sig for at bruge sin profil, til at gøre sine følgere, og alle andre der vil se med, klogere. 

Liam sidder i noget der ligner en stue, og uden at sige et eneste ord, får han ved hjælp af special effects på glimrende måde vist hvordan verden ser, set med dyreøjne. 

Den unge mand starter med et dyr, der med garanti altid har en bred appel - hunde. Liam kører fingeren igennem rummet, samtidig over skærmen, og trækker et sort/hvid-filter ind på kameraet. 

Det vidste de fleste nok godt, så Liam var ganske givet klar over, at der skulle mere til at imponere Tiktok-brugerne.

@liamdaly38

Experience how animals see the world👁👄👁 #science #animals #weird #experiment

♬ Buss It - Erica Banks
Experience how animals see the world👁👄👁 #science #animals #weird #experiment

Videoen fortsætter med at vise det utroligt slørede syn snegle er i besiddelse af, og bekræfter endeligt, at de ikke ser det komme, når du træder på dem. Liam illustrerer ligeledes den vidunderligt farverige verden, som næsten ligner en galakse, der opleves af kæmpemuslinger. 

Til slut i videoen viser Liam det skræmmende gode syn springedderkopper er i besiddelse af, hvilket står i stor kontrast til de andre dyr i videoen. 

Det er som nævnt nok ikke alle der undrer sig over den verden forskellige dyr ser, men mange gør. Liams video blev nemlig hurtigt et hit, med over 830.000 likes og over 14.000 kommentarer på ganske kort tid 

Mange af kommentarerne var blot ros til Liam, og anerkendelse af at han kunne lære seerne noget nyt og yderst interessant, men en stor del af de kommentarerne var fra brugere der ville vide mere, og alle foreslog dyrearter til Liams næste video. 

Interessen viste sig hurtigt at være så stor, at Liam måtte i gang med video nummer to. 

I næste video blev hajer, frøer, hamstere og sidst, men bestemt ikke mindst, huskattes syn sat under luppen. Eller filteret. 

 

Læs også

Far tager billede af sin lille datter: Begynder at grine, da han zoomer ind på kameraet

De små videoer er blevet så populære, at Liam nu har startet en serie, og for nyligt udgav video nummer fem i rækken, og uanset om man selv har dyr eller fuldstændig ligeglad med dyr generelt, giver Liams videoer et fantastisk indblik i hvordan verden kan opleves på et utal af måder. 

Så hvis du nogensinde spekulerer på hvordan en bestemt dyreart ser verden, er Liams videoer en glimrende mulighed for at finde ud af det. Måske har han allerede forklaret det i en af sine videoer, og hvis ikke, så synes han mere end glad for at tage imod opfordringer.

 

 

Dagens Gossip