Lægedirektør: Der er forbindelse mellem AstraZeneca-vaccine og blodpropper

Foto: Shutterstock

En direktør for Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har i et interview udtalt, at der er en forbindelse mellem AstraZeneca-vaccine og blodpropper.

En central person i Det Europæiske Lægemiddelagentur, der også er kendt som EMA, har i et interview, der er blevet offentliggjort tirsdag i den italienske avis Il Messaggero, at han mener, at der er en forbindelse mellem vaccinen fra AstraZeneca og de blodpropper, som ramt en række af de personer, der har modtaget vaccinen.

Læs også

Magnus Heunicke afviser partiers ønske om hurtigere genåbning

"Efter min mening kan vi nu sige, at det er klart, at der en forbindelse mellem vaccinen og tilfælde af blodpropper. Men vi ved stadig ikke, hvad der udløser denne reaktion," udtalte EMA’s direktør for vacciner, Marco Cavaleri, til den italienske avis Il Messaggero ifølge Ritzau. 

Der har i et stykke tid været spekulationer om, hvorvidt der har været en forbindelse mellem vaccinen og blodpropperne. 

Blandt både eksperter og almene borgere, har der været stillet spørgsmålstegn ved, om de sjældne, men alvorlige, tilfælde af blodpropper blandt dem, der er blevet vaccineret med vaccinen fra AstraZeneca, kan være blev udløst af den meget omtalte vaccine mod coronavirus. 

På trods af, at der har været flere rapporterede tilfælde af blodpropper, har Det Europæiske Lægemiddelagentur hele tiden holdt fast i, at vaccinen fortsat skulle anvendes. Det skyldtes, at fordelene langt overgik de ulemper, der potentielt kunne være forbundet med at bruge den. 

Derudover har EMA også hele tiden sagt, at det er muligt, at der er en årsagssammenhæng mellem vaccinen og de rapporterede tilfælde af blodpropper. Det skriver Ritzau. 

Om kort tid venter EMA at få et mere nøjagtigt billede af, hvad der er sket i forbindelse med de tilfælde af blodpropper, der angiveligt skulle være forårsaget af eller have haft forbindelse til vaccinen fra AstraZeneca, der nu går under navnet Vaxzevria.

Læs også

Nu er coronapasset taget i brug: Men vær opmærksom på dette

Marco Cavaleri udtalte også, at der blandt de vaccinerede 'har været flere tilfælde med blodpropper i hjernen end man kunne vente'. 

 

Dagens Gossip