NASA-chef: Jorden er i fare for at blive ramt af asteroider i vores levetid

Cirka hvert 60. år vil en farlige asteoride kunne ramme jorden. Det skete i 2013, og det kan gå endnu værre til, hvis ikke vi er klar. Det fortæller NASAs chef, Jim Bridenstine.

Det er mere eller mindre kun på film, at man ser de faretruende store asteroider, der vil slå alle mennesker på jorden ihjel, hvis ikke man får dem stoppet. Ude i virkeligheden er det dog ikke noget, som de fleste mennesker tænker videre over, men faktisk er jorden truet af asteroider.

Det fortæller NASAs-chef, Jim Bridenstine, der advarer mod, at farlige asteroider kan ramme jorden, hvis ikke vi gør mere for at passe på planeten.

Læs også

Giftpølser skal slå op mod 2 millioner katte ihjel

Det var under en planet forsvars konference, der blev afholdt i Washington i går, at NASA-chefen fortalte om de farer der ligger og lurer ude i universet. Her refererede han til en episode i 2013, hvor en 20 meter stor asteroide eksploderede over den russiske by Chelyabinsk, hvilket udløste en kraft der svarede til 30 gange den atombombe, der ramte Hiroshima i 1945.

I 2013 kom 1.500 mennesker til skade af asteroiden, mens 7.200 bygninger blev beskadiget. Jim Bridenstine fortæller, at vi skal forvente flere af den slags skader i fremtiden.

“Disse begivenheder er slet ikke så sjældne. Det sker,” fortæller han ifølge det britiske medie The Mirror, hvorefter han uddyber, at det cirka vil ske en gang hvert 60. år, selvom der er sket tre gange i løbet af de seneste 100 år.

NASA forbereder sig på at skyde asteroider ud af kurs

Mens episoden i 2013 ikke var til fare for hele kloden, så vides det aldrig, om der på et tidspunkt kommer en asteroide, der pludselig kan yde stor skade på Jorden. Derfor forbereder NASA sig også på en ny strategi, hvor de i fremtiden vil prøve at skubbe asteroiderne ud af kurs.

Dette gøres med en mission de kalder for DART, hvor et rumskib skal flyve ud i atmosfæren og skubbe asteroiderne ud af kurs, så de vil undgå at ramme jorden. NASA er ved at forberede de første øvelser, hvor de vil teste, hvordan og hvorledes det hele vil kunne lade sig gøre, hvis store asteroider pludselig har kurs mod jorden.

De satser på, at de kan have rumskibet klar i juni 2021, og så vil de sigte efter en asteroide ved navn Didymoon, som de vil ramme i oktober 2022.

Jim Bridenstine håber på, at de kan indsamle nok data til, at de hele tiden kan forbedre deres sikkerhed, så de hurtigt vil have mulighed for at være på vagt, hvis der nærmer sig en faretruende asteroide.

“Vi ved, at dinosaurerne ikke havde noget rumprogram, men det har vi, og vi får brug for det,” slutter Bridenstine.

Læs også

DMI: Sådan bliver sommeren 2019 i Danmark

 

 

Dagens Gossip