NASA vil sende mennesker til månen i 2028 – Og de skal blive

Det bliver ikke blot et kort visit, når NASA i 2028 vil sende mennesker til månen. Denne gang er planen, at de skal blive der. Det vil samtidig blive startskuddet til, at mennesket kan komme til Mars.

Vi nærmer os 50 års dagen for første gang, hvor menneskets var på månen. Apollo 11 landede den 20. juli 1969, hvor Niel Armstrong tog de første skridt, mens han sagde den velkendte sætning ”One small step for man – One giant leap for mankind”

 

Dengang var dog kun et kort visit, som astronauterne skulle på, men det kan vise sig at blive anderledes, når NASA igen sender et rumskib af sted med kursen sat mod månen. Det fortæller NASA administrator Jim Bridenstine i et interview.

”Vi vil tage til månen i det næste årti med innovative, nye teknologier og systemer, der kan udforske flere lokationer end nogensinde før på månens overflade,” lyder det fra Jim Bridenstine ifølge Dailymail.

Ikke nok med, at NASA igen vil en tur til månen, så er planen også, at mennesket denne gang skal blive der.

”Når vi tager til månen denne gang, så blive vi der,” fortæller han.

Vil bruge viden til at sende astronauter til Mars

Selvom man flere gange i filmens verden har besøgt den røde planet, Mars, så er det endnu ikke lykkes mennesket i virkeligheden at betræde den røde overflade. Det er dog heller ikke lige til, for afstanden mellem Jorden og Mars afhænger af, hvor de to planter er i deres kredsløb omkring solen.

Det tætteste Jorden og Mars har været på hinanden er 56 millioner kilometer, men det er yderst sjældent, at de to planeter er tæt på hinanden og derfor vil man typisk kun have et forsøg hver 26 måneder til at sætte kursen mod Mars.

Netop en tur til Mars er på tegnebrættet hos NASA, og det kommer de tættere på, med den viden de indhenter med deres næste tur til månen.

”Vi vil bruge de ting vi lærer mens vi rejser til månen, på at tage det næste store spring – at sende astronauter til Mars,” fortæller Jim Bridenstine.

For at få det hele til at kunne lykkes, kræver det, at NASA får bygget deres nye rumstation de kalder The Lunar Orbital Platform-Gateway. Det er en ny rumstation, som skal ligge i kredsløb omkring månen. Det forventes, at denne station vil være færdig i 2025, og den skal primært bruges til at sende fartøjer og astronauter endnu længere ud i rummet.

Rumstationen vil være global, og dermed kan BRICS-nationerne, Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika også deltage. Håbet er, at denne rumstation skal være med til at bringe mennesket tættere på Mars og nye opdagelser i det ydre rum.

Læs også

Mand forlangte 1.000 kroner fra overvægtig flypassager - Ellers måtte han ikke komme med

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip