Ny undersøgelse afslører: Sådan påvirker Facebook din selvtillid

Emil Ryttergaard

385 uger siden

|

05/03/2017
Videnskab
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hver gang vi lægger familiebilleder eller historier på Facebook, så er det enormt vigtigt at andre ser og liker vores opslag, viser ny undersøgelse.

Dagens topnyheder

Et lille klik på like-knappen, tak. 

Det er vigtigt, at vores venner på Facebook liker vores billeder, opslag eller historier på Facebook. 

Faktisk mener over hver tredje at de bliver i godt humør af at få likes på Facebook, skriver Søndagsavisen

Det er en spørgeundersøgelse som YouGov har foretaget for avisen, der iøvrigt også viser, at 40 procent læser deres egne opslag igennem, inden de deler med venner og familie, og hver 10. bruger af Facebook tjekker ‘hele tiden’ om deres opslag bliver ‘liket’.

 - At få reaktioner er hele årsagen til, at vi lægger ting på facebook. Likes er blevet en valuta for anerkendelse. Et like betyder: ’Du er okay, og jeg kan lide det, du har skrevet.’ Vi er sociale dyr, og vi har brug for den anerkendelse, siger Anders Colding-Jørgensen, der er adfærdspsykolog, til Søndagsavisen.

Faktisk går nogle brugere så meget op i likes, at hver 20. dansker, svarende til  150.000 facebookbrugere, kan finde på at slette en opdatering igen, hvis ikke den har fået nok likes.

Og så er der de 30 procent, som aldrig skriver noget som helst på Facebook – ofte fordi de er bange for, at deres opdateringer simpelthen ikke er gode nok. De er nemlig bange for at udstille sig selv og deres eget liv på nettet. 

- Der er mange, som frygter, at deres opdatering ikke er god eller smart nok. Det giver en usikkerhed, som gør, at det måske er nemmere helt at lade være, forklarer Lisbeth Klastrup, der er lektor på IT-Universitetet i København.

Man skal dog passe hvad man smider på de sociale medier. En teenager er blevet dømt efter hun delte en video af veninden, der blev voldtaget, imens hun selv sad og storgrinede af overgrebet