Verdens grimmeste hund

Skrevet af Ninna Andreasen

29/06/2016
Det er officielt. Her er verdens grimmeste hund. Se dens grimme - og ret elskelige - konkurrenter her.

Mest læste i dag

Der findes massevis af konkurrencer, hvor man kårer de smukkeste og prægtigste hunde. Men der findes også en konkurrence for de grimmeste af slagsen.

Nu er dette års vinder - eller rettere ejeren til den - endt i et voldsomt skænderi med konkurrencens dommere.

Fredag eftermiddag blev 16 usædvanligt grimme hunde båret på scenen ved konkurrencen i det nordlige Californien med deres stolte mennesker ved deres side. SweePee Rambo var forhåndsfavorit til verdens grimmeste hund.

Den skuffede ingens forventninger.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 17 år gamle hund er blind, har gigt i bagbenene og mangler en hel del tænder. Desuden er hun inkontinent, og bortset fra en lille kam på hovedet, er hun stort set skaldet.

Verdens grimmeste hund havde betændelse løbende ud af benet

En hund havde under konkurrencen også et sår på benet, og det er omdrejningspunktet for konflikten mellem ejeren og dommeren, som er brudt ud i lys lue. Dommeren noterede sig nemlig, at SweePee Rambo fik ekstra point, fordi betændelsen væskede ud af såret.

Læs også: Verdens mest ensomme løve: Alene og sulten i forladt dyrepark

Det førte til en hel del debat på internettet om ejerens evne til at tage sig af sit dyr - eller rettere mangel på samme. Den udlægning er ejeren dog ingenlunde enig i. Han mener nemlig ikke, at det var hans hund, som havde sår på benene.

- Denne form for løgn får mig til at ligne en uansvarlig ejer, lyder det fra ejeren. Ifølge ejeren var det konkurrenten Icky, som havde sår på benene.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Og ejeren tog den med på scenen og satte den på dommernes bord, og alle syntes det var ulækkert, siger SweePee Rambos ejer. 

Dommeren i konkurrencen har senere rettet sin udtalelse. Der var ifølge ham et sår på hundens ben, men det flød ikke ud af det med pus.

Læs også: Aggressive fugle forfølger ansatte: Går til angreb og overskider deres biler

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler: