Sensationel opdagelse: Forskere finder jordlignende planet med mulighed for liv

Proxima Centauri er navnet på den stjerne, der – bortset fra solen – er tættest på planeten jorden.

Den lille og rød dværgstjerne ligger i vores nabo-stjernesystem, Alfa Centauri, som hidtil ikke har kastet meget opmærksomhed af sig. Indtil nu.

For nu har forskere opdaget en klippeplanet med ligheder til Jorden. Den cirkulerer rundt i vores nabo-stjernesystem og kredser om nogle af de stjerner, der er tættest på vores sol - heriblandt Proxima Centauri.

Netop afstanden til den rød dværgstjerne indikerer, at planeten - der har fået navnet Proxima Centauri b eller bare Proxima b - har en behagelig temperatur på overfladen, som minder om jordens.

Forskning peger på, at det er et stort skridt i retningen mod at finde svar på, om der er liv i rummet andre steder end på Jorden, skriver Reuters.

Et internationalt hold af 31 forskere fandt planeten efter omhyggelige og gentagne målinger af små skift i farven af ​​lys, der kommer fra stjernen Proxima Centauri.

Det er en vigtig og interessant opdagelse. Det viser, at der eventuelt kan være flere af den slags planeter derude. Sådan lyder det fra Michael Linde-Vørnle, astrofysiker og konsulent ved Institut for Rumforskning og Rumteknologi.

- Når vi har fundet en planet, der kredser omkring vores nærmeste nabostjerne, er det jo et oplagt rejsemål. Vi får det ikke tættere på. Det kan være med til at give vind i sejlene på de ideer der eventuelt er for at lave ekspeditioner ud fra vores eget solsystem, siger han til Ritzau.

Planeten befinder sig omkring 4,2 lysår væk fra jorden. Det svarer til 40 billioner kilometer. Forskningen viser, at det er den planet udenfor solsystemer siden 1995.

/ritzau/

 

Dagens Gossip