Undgå disse farver, når du skal til jobsamtale

Når du bliver kaldt til jobsamtale, er det i sidste ende dine jobfærdigheder og en god portion kemi, der er det altafgørende for at få jobbet, men du skal ikke underkende at det rigtige tøj, også kan gøre underværker, og det forkerte kan få din måske kommende chef til at sidde med et lettere forbløffet udtryk under samtalen, og du kan have gjort muligheden for at komme videre til den eftertragtede stilling en del besværligere for dig selv.

En større undersøgelse fra jobtjenesten Careerbuilder, hvor 2099 ledere og HR-ansatte har deltaget, viser at de har helt klare opfattelser af, hvad man bør have på til en jobsamtale - og hvad man ikke bør have på.

I følge de mennesker, der skal ansætte dig, så råder de til, at man lader den orange skjorte eller kjole blive hjemme i skabet. Den sprudlende farve er ganske simpelt for stærk, og den tager for meget fokus. Det samme gælder gul, lilla og såmænd også grøn, der ellers er kendt som håbets farve. Fælles for farverne er, at de er opfattes som såkaldt kreative farver, skriver Business Insider.

Og hvad er der nu galt i det?

- Disse farver tiltrækker opmærksomhed, og signalerer at du er morsom, men det giver måske ikke en følelse af tillid eller forpligtigelse, siger Kenny Frimpong, der er markedschef i det italienske firma Eredi Pisano til Business Insider.

I stedet bør man gå efter farver som sort, brun, blå og gråt.

Sort opfattes som en sofistikeret og eksklusiv farve, der signalerer ledelse, mens blåt giver indtryk af, at du er en holdspiller.

Gråt opfattes som en analytisk og logisk farve, mens brunt signalerer, at du er til at stole på. Du er imidlertid ikke nødt til at vælge en mørk farve. Hvid og beige kan være gode alternativer. De bliver opfattet som farver, der signalerer, at man er organiseret.

En uskreven regel lyder i øvrigt, at du bør klæde dig lidt finere end de ellers går klædt, der hvor du søger job.

 

Dagens Gossip