20-årig kvinde død efter hun kyssede sin kæreste - nu advarer hendes mor

En 20-årig kvinde fra Monteral i Canada vidste godt, at hun var allergiker, men hun havde aldrig regnet med at det skulle blive hendes død. Og da slet ikke gennem et kys,

Ikke desto mindre var det det, der skete, da Myriam Ducre-Lemay – som var allergisk overfor peanuts – havde hygget sig med sin nye kæreste tilbage i 2012. Det skriver Daily Mail.

Det unge kærestepar havde brugt aftenen på at kysset, men hvad Myriam ikke var klar over var, at kæreste netop havde spist en peanut butter-sandwich før deres møde. Samtidig kendte den nye kæreste ikke til Myriam nøddeallergi, så ingen af de to tænkte over faren ved at kysse, indtil det var for sent.

Da det pludselig gik op for Myriam, at hun befandt sig midt i et allergisk chok, skyndte parret sig at ringe efter hjælp. En ambulance ankom til stedet og hastede Myriam til hospitalet, men den unge kvindes liv stod ikke til at redde.

Kun et par få dage forinden, havde Myriam fortalt sin mor, at hun var forelsket i sin nye kæreste.

- Det var første gang, jeg så min datter med så klare og forelskede øjne, har moren Micheline Ducre udtalt.

Siden sin datters død, har Micheline Ducre haft travlt med at fortælle Myriams tragiske historie i håb om at sætte fokus på faren ved allergier.

Samtidig opfordrer hun alle allergikere til altid at have en EpiPen ved hånden. En EpiPen der er et indsprøjtningsmedikament mod meget kraftige allergiske reaktioner - også kalder anafylaktisk shock.

Miyriam var ikke i besiddelse af sin EpiPen, da hun gik i chok – noget der ellers sandsynligvis ville have reddet hendes liv.

- Når du har allergi, så er det vigtigste, du kan foretage dig, at fortælle folk om din allergi, og at fortælle dem om din EpiPen, og hvad de skal foretage sig med den, hvis du går i chok, siger Christine McCusker, der er chef for allergi-afdelingen på Montreal børnehospital.

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: