3-årige Jakob var tæt på at miste tæerne på stranden - nu advarer hans mor Katja andre mødre

Skrevet af Emil Ryttergaard

362 uger siden

|

07/06/2017
Jakob har stadig ar efter en strandtur i 2013. Foto: Katja Wichmann
Jakob har stadig ar efter en strandtur i 2013. Foto: Katja Wichmann
På en skæbnesvanger sommerdag brændte treårige Jakob Wichmann sine små fødder på stranden. Nu advarer hans mor om den farlige vane, der har sat et evigt spor på sønnens fødder.

Dagens topnyheder

Det var en flot sommerdag i slutningen af august 2013, da familien Wichmann var taget på stranden ved Veddelev lidt udenfor Roskilde

Her søgte familien ofte tilflugt for at lege på legepladsen og soppe i strandkanten ved Roskilde Fjord. Men på et øjeblik ændrede den gode stemning sig til frygt, panik og gråd. 

- Foran legepladsen løber han igennem noget sand, og så kan jeg se, at han pludselig bliver stående og begynder at skrige. Man kan se, at hans hud på fødderne begynder at skrælle af, siger Katja Wichmann til Dagens.dk.

Den treårige dreng havde trådt lige ned i det varme kul fra en grill, der gemte sig under sandet og forbrændte hans små fødder med det samme. Familien fik derefter travlt med at komme på skadestuen.

På hospitalet blev Jakob Wichmann behandlet i et særligt bruserum, hvor fødderne blev nedkølet med vand, men lige lidt hjalp det. Drengens skrig fortsatte i et væk, og lægerne måtte forberede den chokerede mor på det værst muligt udfald. 

- På et tidspunkt kommer en reservelæge ind for at sige, at de bliver nødt til at forberede mig på, at det ikke er sikkert, at de kan få liv i fire af de små tæer igen. Så besvimer jeg siddende, da det går op for mig, at det her kan gøre ham invalid, siger Katja Wichmann til Dagens.dk.

Det lykkedes dog lægerne at få liv i Jakob Wichmanns tæer, men det efterfølgende år bød på hård genoptræning og flere operationer, hvor lægerne flyttede hud fra drengens lår til fødderne. 

I dag er det snart fire år siden, at ulykken indtraf. Den nu syvårige Jakob Wichmann har ingen mén efter ulykken, men arrene vil være der for evigt. 

- Heldigvis forbinder Jakob ikke ild og bål med noget slemt. Han var den første til selv at bede om at vi tændte op i bålfadet hjemme i haven sommeren efter, siger Katja Wichmann til Dagens.dk.

Men for Katja Wichmann er de seneste tids hændelser, hvor en ung mand fra København trådte i varmt kul på stranden en kedelig påmindelse om, hvad der skete for hendes egen søn på stranden. 

Lægerne var i tvivl om, de kunne få liv i drengens tæer igen. Foto: Katja Wichmann

Sådan så Jakobs fødder ud få uger efter ulykken. Foto: Katja Wichmann

Derfor advarer hun nu folk og besøgende ved stranden om ikke at grave grillkullet ned, men at slukke det med vand, da konsekvenserne kan være meget voldsomme.  

- Han var tæt på at miste sine tæer og må leve med arrene altid. Han har det - trods ar - godt i dag og er en glad syvårig med styr på motorik og fysik. Men det kunne meget vel være endt anderledes, advarer Katja Wichmann på Facebook.

I dag bærer Jakob stadigvæk de ar fra den grusomme ulykke i 2013. Foto: Katja Wichmann

Læs hele Katja Wichmanns advarsel herunder.