30 ting der vil ske, når du har rundet de 30 år

30 år er ingen alder.

Tillykke, du har rundet de 30 år (måske for længst). Tre årtier er gået, et nyt er indledt... Og det skal nok gå alt sammen alligevel. 

For eksempel er du blevet så meget klogere, og har måske lært og oplevet nogle af følgende 30 punkter, som mange, der har rundet de 30 år, vil kunne genkende:

1) Du har mere end én gang taget dig selv i at tænke, at alle under 25 år ser vanvittigt unge ud. Er de overhovedet gamle nok til at have sex eller kysse et offentligt sted?!

2) Hvis dine venner bor længere væk, end det tager at cykle på ti minutter, så ses I ikke længere flere gange om ugen. Eller måneden. Prøv med om året. Men du holder selvfølgelig ikke mindre af dem af den grund.

3) Stiletter er noget fanden har skabt. Du fatter simpelthen ikke, hvordan du i dine tidlige 20'ere kunne spankulere rundt i det sylespidse fodtøj en hel dag eller nat. Flade sko, dét er sagen.

4) Tømmermænd bliver en længerevarende lidelse. Du har ramt en ny alderskategori, så regnestykket kan gøres op således: Tag det første tal i din alder. Det er dét antal dage, det tager at komme over en våd aften. Efter de 30 år er det altså tre (!) dage.

5) Af samme grund som ovenstående er du nu begyndt at tænke: Jeg skal ikke drikke for meget. Jeg skal have noget ud af dagen(e) i morgen (og efterfølgende).

6) Af samme grund som de to ovenstående, er du begyndt at takke ja til en stærk kaffe, når klokken bliver 23 under et selskab. Du skal jo lige kunne holde dig vågen (til klokken rammer et tal, hvor det er okay at smutte).

7) Af samme grund som punkt 4, har du udviklet en druk-strategi. “Jeg drikker ét glas vand for hver øl”. Eller “Jeg blander aldrig sprut og øl”.

8) Du lukker øjnene for, at punkt 7 kun virker nogle gange. Eller aldrig – men hvis du indrømmer det, så kan du aldrig drikke mere, hvis du vil have det nogenlunde efter en festlig aften, oh ak og ve.

9) Facebook er inden for de sidste fem års tid blevet et forum for hunde, babyer og lykkelige mennesker. Bvadr.

10) Er du single, vil en daglig gennemgang af facebook kun stresse dig, hvis du i dit stille sind søger den eneste ene og familieidyllen. Der er jo kun billeder af andre menneskers babyer, bryllupper og nyindkøbte villaer. Facebook gør intet godt for dig, hvis du er single. Intet.

11) Er du ikke single, er du pludseligt begyndt at tjekke facebook dagligt - og Den Blå Avis' app jævnligt. Det er så dejligt afslappende, når man alligevel tilbringer hverdagsaftenen på sofaen.

12) Apropos facebook: Du er også begyndt at like en masse billeder af folks babyer og stolt fremviste hjemmebag - også billedet af ham der, du engang gik folkeskole med, som nu har fået et barn, du aldrig kommer til at møde. 

13) Du har mærket en markant nedgang i fest-invitationer fra den gamle gå-i-byen-klan. Hvis du er “heldig” modtager du nu invitationer til babyshowers (og hvad er det egentlig lige?).

14) Du har ikke længere weekender og ferie i sommerhalvåret. I stedet har du andre folks barnedåbe og bryllupper at tage til.

15) En mega høj løn er ikke længere det vigtigste ved et job. Du skal have, hvad du er værd, jo jo…. Men det er gode kollegaer og et godt arbejdsmiljø, der er det vigtigste.

16) Kvinder får hofter, når de er omkring de 20 år. Mænd får “dunk”, når de rammer de 30. For begge køn gælder dog, at efter de har ramt 30, er det ligesom om, at de ekstra kilo klæber til kroppen.

17) Du har meldt dig ind og ud af diverse fitnesscentre de sidste fem år, fordi du alligevel aldrig kommer afsted. Nu vil du i stedet begynde at løbe. Det gør alle andre åbenbart. Du begynder endda at overveje at melde dig til et lille fem-kilometers løb. Bare som motivation (læs pisk til at komme i gang). 

18) Et af de vildeste og mest velovervejede og omtalte indkøb, du vil foretage dig i dette årti er… En seng. Kingsize… Lækker madras og alt sådan noget.

19) På andenpladsen kommer en vaskemaskine eller tørretumbler. Du har i øvrigt læst samtlige test og anmeldelser på området.

20) Du eller en af dine bedste venner vil blive skilt.

21) Du skal til at lave testamente – eller som minimum sætte dig ind i dine forældres dødsønsker.

22) En eller anden, du gik i folkeskole eller gymnasie med vil blive bedsteforældre. Tænk. Over. Det.

23) Det betyder, at selv hvis det ikke sker, at du teknisk set er (ved at være) gammel nok til at kunne have børnebørn. Av, av, av.

24) Du står tidligt op i weekenden. Uden nogen særlig grund.

25) Du magter ikke at gå i H&M. Musikken er for høj og larmende. Køen er for lang og giver dig koldsved. Og når du kigger rundt på de andre, bliver du i tvivl om, om du er for gammel til overhovedet at shoppe tøj der.

26) Det er blevet nemmere at sige “nej”.

27) Du kan finde på at tysse på folk i toget.

28) Søren Ryge er pludselig ikke en gammel, tør nar, men egentlig en meget hyggelig historiefortæller.

29) Du er med årene blevet en bedre ven, et bedre barn af dine forældre, en bedre kok, en bedre partner.

30) Du har indset det vigtigste: 30 er de nye tyvere, og du har det sgu egentlig meget godt.
 

 

Dagens Gossip