35-årig kvinde klager over smerter i benet: Så gør lægerne klamt fund i hendes rygrad

Foto: The New England Journal of Medicine

En kvinde havde igennem længere tid haft svært ved at gå. Forklaringen viste sig dog at være højst overraskende.

For en unavngiven fransk kvinde, har de seneste tre måneder været noget af en prøvelse.

Den 35-årige kvinde har nemlig oplevet både ubehag og snurren i sit ene ben, ligesom hun i i knap tre måneder har haft svært ved at gå.

Det skriver britiske Metro.

Foto: The New England Journal of Medicine

Den stakkels kvinde blev ved med at falde, når hun gik, og det førte til, at hun tilsidst gik til læge med det mystiske problem.

Herfra blev kvinden henvist til et hospital, hvor læger foretog en MR-scanning, der efterfølgende afslørede den både klamme og chokerende årsag til kvindens smerter og gangbesvær.

I kvindens rygrad sad nemlig Hundens dværgbændelorm - en 2-7 millimeter lang bændelorm, der normalt bæres af hunde og andre rovdyr.

Læs også

Nygift par nyder deres bryllup: Pludselig kigger de op og går i panik

Ved hjælp af scanningen kunne lægerne se, at kvinden havde fået en læsion på én af sine ryghvirvler, der delvis var omgivet af membranen, der dækker rygmarven.

Den lille bændelorm er kendt for at forårsage en infektion, der kan give cystiske læsioner i leveren og lungerne samt i centralnervesystemet - hvilket var grunden til, at kvindens balanceevne var ude af kontrol.

Foto: The New England Journal of Medicine

Nyheden kom som et chok for kvinden, der forklarede, at hun kun havde haft kontakt til sin kat og samt heste og kvæg. Dermed er det stadig uklart for lægerne, hvordan kvinden kan være blevet smittet med den ubehagelige bændelorm.

Den 35-årige kvinde blev efterfølgende opereret, og heldigvis lykkes det lægerne at fjerne det lille parasit fra hendes rygrad, så hun efterfølgende kunne gå normalt.

 

Dagens Gossip