6 grunde til at holde godt fast i din barndomsven

Holder du også fortsat kontakten til dine barndomsvenner? Her får du i hvert fald 6 gode grunde til, hvorfor du bør gøre det!

Kan du huske hende din veninde fra folkeskolen? Hende du i mange år var bedste venner med, men som du med tiden er gledet væk fra?

Hende bør du muligvis overveje at genoptage kontakten til, for der er faktisk adskillige gode grunde til at holde fast i dine barndomsvenner. Det skriver Søndagsavisen.

Det er muligt, at I i dag lever to vidt forskellige liv.

Du er måske flyttet til storbyen, mens hun for længst har købt hus tæt på jeres barndomsby. Du har udskudt børn og satset på karrieren, mens hun allerede er gift, har to unger og en trejde på vej. Og mens du er til café latte og weekend-drinks, er hun mere til familiehygge og det nære

Men på trods af jeres forskelligeheder og årerne, hvor I har været fra hinanden, så bør du alligevel værne om jeres venskab.

For barndomsvenner er nemlig noget helt særligt, og det kan de, der har dem, skrive under på.

Der er nemlig en række klare fordele forbundet med at have barndomsvenner.

1. Du kan være dig selv: Som barndomsvenner har man fulgt hinanden fra barn til voksen, og derfor ved din mangeårige ven om nogen, hvem du er. Der er derfor ingen grund til at forsøge at være en anden end dig selv, hvilket er dejligt befriende.

2. Personen kender din familie og baggrund: Som sagt har I fulgt hinanden i mange år, og din barndomsven kender derfor både din familie, dine forældre og din baggrund. Derfor ved I også, hvor hinanden kommer fra, hvad I gemmer på og har været igennem. Det er ofte en gave i et venskab, for på den måde kan I være hudløst ærlige overfor hinanden.

3. Minder: Venskaber er i høj grad bygget på minder – både de gode og de dårlige, og siden jeres minder sammen går tilbage til de tidlige år af jeres liv, har i et perfekt udgangspunkt for et stærkt venskab. Og er I netop ved at genfinde jeres venskab, så vil jeres mange barndomsminder helt sikkert hjælpe jer på vej.

4. I har fulgt hinandens udvikling: Det er let at sælge en bestemt del af din personlighed til nye bekendtskaber, men kun dine gamle venner ved, hvem dit sande jeg er, og hvem du altid har været. De har fulgt din udvikling, og kan derfor både forholde sig til din barndom, dine ungdomsår samt dit voksenliv.

5. I har formet hinanden: Kernen i et barndomsvenskab ligger heldigvis i, at venskabet går begge veje. Det betyder, at ligeså godt, som din ven kende dig, ligeså godt kender du også vedkommende. I har nemlig været med til at forme hinanden og vil fortsat gøre det ved at holde jeres venskab i live. Har man problemer eller ting, der går én på, så er det ofte ens ældste bekendtskaber, man betror sig til, og den ærlighed og hjælp, I finder i hinanden, er også med til at forme og styrke jer – både som venner og som mennesker. 

6. Diversitet er godt: Hvis I tilhører gruppen af venner, som med årerne er gledet fra hinanden, så er det på tide at finde sammen igen. Og lad jer endelig ikke afskrække af, at I i dag befinder jeg to vidt forskellige steder i livet. Diversitet og forskeligheder er kun godt i et venskab, og der skal mere end børn, jobs og bopæl til for at skille jer ad. De to forskellige retninger, som jeres liv har taget, betyder ikke, at I ikke stadig kan snakke, lytte og glæde hinanden, som bedste venner gør. Det betyder blot, at I tvinger jer selv til at udvide jeres horisont og lære noget nyt om livet omkring jer.

 

Dagens Gossip