6 tegn på depression du ikke må ignorere

Det vigtigste er, at du husker at lytte til dig selv.

Symptomerne på en depression kan variere både i grad og forskellighed. Men hvis du kan nikke genkendende til disse syv tegn, som Psychology Today har samlet, så bør du overveje, om du kan have en depression.

1. Irritabilitet.
De fleste har en fordom om, at depression er lig med en overvældende tristhed. Men sommetider er det i højere grad vrede og irritabilitet, der fylder hos den deprimerede.

2. Søvnproblemer.
En enkelt nat eller to med søvnproblemer er ikke alarmerende. Men hvis du har vedvarende problemer, kan det være et symptom. Mange mennesker med depression har svært ved at falde i søvn, selvom de er udmattede.

Læs mere: Forsker: Motion hjælper overhovedet ikke på depression

3. Smerter.
Din krop og dit sind er stærkt forbundede. Kæmper du med mentale problemer, vil du sandsynligvis også kunne mærke det på din krop.

4. Lav energi.
Hvis du har en depression, vil den sandsynligvis dræne dig for energi. Derfor vil du føle dig træt det meste af tiden.

Læs mere: 10 ting folk ramt af depression er trætte af at høre

5. Skyldfølelse.
Mange deprimerede mennesker føler sig værdiløse. Hvis du er alt for hård ved dig selv, kan det måske være et tegn på, at du er ved at udvikle en depression.

6. Koncentrationsproblemer.
Deprimerede mennesker har ofte svært ved at huske og glemmer, hvor de har lagt deres ting. Hvis du har svært ved at holde fokus, kan det altså være et tegn på, at du ikke har det så godt.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: