6 ting du lærer om kærlighed, når din kæreste har været dig utro

Smerten, der følger med et knust hjerte, bliver ikke mindre, når utroskab er involveret. Tværtimod.

Men hvis vi skal forsøge at se positivt på det - og det skal vi, for livet går jo videre - så lærer man nogle ret vigtige ting om kærlighed og sig selv af den ubehagelige oplevelse.

Elite Daily har lavet en liste over livslektier, man kan nikke genkendende til at have lært, når man har haft en utro kæreste.

Kærlighed varer ikke (altid) for evigt
Det kan være svært at forstå, at en kærlighed, som man var så investeret i, ikke holdt. Når man oplever utroskab, får man en anden opfattelse af 'evig og altid'. Man lærer, at det ikke er alle forhold, der SKAL vare evigt. Det er en god idé at gå ind i et nyt forhold med den forståelse, at det ikke er sikkert, at følelserne vil holde. Det er sundt at være lidt skeptisk - så længe den viden ikke stopper én fra at springe ud i kærligheden.

Du lærer at jalousi er en farlig følelse
Jalousi kan virkelig være ødelæggende for ens selvværd efter utroskab. Det er nemt at sammenligne sig selv med 'den anden' og spekulere over, hvad man gjorde galt. Men det er en glidebane, som der absolut ikke kommer noget godt ud af. Vi kan ikke styre, hvad vores partner vælger at gøre - kærestens valg siger noget om ham eller hende end om dig. Føl medlidenhed i stedet for vrede - og husk, at der ikke er noget galt med dig.

Læs også: 20 grunde til at jeg ikke er sindssyg - du er bare en nar

Du lærer at folk er i stand til at gøre virkelig skrækkelige ting
Du bliver indviet i, hvor meget selviskhed der egentlig findes i verden. Folk er i stand til at gøre de mest utilgivelige ting - selv mod folk, som de burde elske og beskytte mod smerte. Heldigvis kaster den viden noget godt af sig, for den gør dig i stand til at hæve dig over den adfærd, for du ved, hvordan det føles at blive bedraget. Og du er bedre end det.

Det er intet så vigtigt som tillid
Når først din tillid er blevet knækket, påvirker det dine forhold fremover. Også selvom din næste kæreste måske ikke fortjener, at du er mistroisk. Men hvis du ikke kan stole på din partner, så er forholdet så godt som dødt. Det gør ikke noget, at din tillid tager noget tid at vinde - for det er ikke alle, der fortjener den. Men den skal KUNNE vindes, og du skal turde at lukke folk ind i varmen igen. Det er ikke din kærestes skyld, at din ex-kæreste var tarvelig.

Kærlighed er (desværre) ikke nok
Det kan godt være, at Hollywood forsøger at bilde os det modsatte ind, men du kender sandheden: Kærlighed er bare ikke altid nok. Det tager langt mere end bare kærlighed at få et forhold til at fungere. Det kræver hårdt arbejde, og der er uundgåeligt mange kampe forude. Man kan ikke bare forvente, at forholdet trives, uden at det bliver passet og plejet. 

Du er STÆRK
Efter at være blevet stukket i ryggen og efterladt helt ødelagt kommer du ud på den anden side og finder ud af, hvor stærk du faktisk er. Og hvad du egentlig er i stand til. At blive udsat for utroskab gøre frygtelig ondt, men hvis du kan gennemleve sorgen og komme ud på den anden side, er det dig, der har vundet i sidste ende.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip