7 væmmelige tegn på, at du har en usund vagina

Foto: Shutterstock (modelfoto)

Hvis du nikker genkendende til et eller flere af disse punkter, bør du måske overveje at tage en tur forbi din læge eller en gynækolog.

Ildelugtende udflåd, smertefulde blærer eller skællende hud. Hvis du ikke tager dig godt af din vagina, risikerer du, at den bliver et ubehageligt bekendtskab.

Vaginaen er en meget sensitiv del af din krop, der ligesom resten af den, har brug for pleje og god hygiejne.

Yourtango har samlet en række tegn på, at din vagina måske ikke er helt på toppen.

Læs også

Lærerinde fyret fra sit job, efter hun delte billeder af sit bryllup på nettet

1. Tørhed eller irritation.
Hvis du er tør og irriteret i dit underliv, så kan det ifølge gynækologen Ronald D. Blatt være tegn på, at din vagina er i ubalance på grund af overgangsalderen. Den kan nemlig give ubehageligheder i dit underliv som skællende og irriteret hud.

2. Dårlig lugt.
Alle vaginaer lugter nok en smule af fisk. Men lugten er særligt kraftig, kan det være et tegn på en tilstand, der kaldes for bakteriel vaginose. Det er en tilstand, hvor den normale vaginalflora, som domineres af såkaldte lactobaciller, er helt eller delvis anearobe bakterier. Tilstanden er karakteriseret ved udflåd med en fiskeagtig lugtgene.

3. Ujævn udflåd.
Hvis din udflåd har en tekstur, der minder lidt om hytteost, så har du sandsynligvis fået dig en svampeinfektion i underlivet. Det kan ifølge sexolog Psalm Isadora blandt andet skyldes antibiotika, en ubalanceret ph-værdi eller alt for tætsiddende undertøj. 

Læs også

Yulias brystimplantat er pludselig blevet firkantet - nu bliver hun mobbet på nettet

4. Svie når du tisser.
Hvis det svier, når du tisser, har du muligvis fået blærebetændelse. Andre symptomer kan blandt andet være hyppig vandladning eller blod i urinen. Blærebetændelse rammer ofte, hvis du har haft meget sex, eller har mødt en ny partner. Den behandles som regel med en antibiotikakur.

5. Smertefulde blærer.
Hvis du pludselig opdager, at du har fået blærer på dine kønsdele, som måske endda svier - så skal du straks kontakte din læge. Det tyder nemlig på, at du har fået den seksuelt overførte sygdom Herpes, som du bør behandles for.

6. Uregelmæssig blødning.
Hvis du pletbløder, selvom du ikke har din menstruation, skyldes det formentlig en hormonel ubalance. Ifølge Psalm Isadora kan det for eksempel udløses af præventionsmidler eller stress. Du bør tage en tur forbi din gynækolog og få det tjekket.

Læs også

Far får røven på komedie, da han misforstår datters sms: Nu griner hele internettet af ham

7. Tilbagevendende gener.
Hvis du får blærebetændelse, svampeinfektion eller andre gener gentagne gange, er det måske tid til. at din vagina skal have en pause. Ifølge Psalm Isadora er der nemlig noget, som tyder på, at den ikke rigtig trives. Hun anbefaler, at du spiser sundt og prøver at undgå stress.

Kvinde gik ud med skraldet: Da to drenge hørte en frygtelig lyd fra skraldespanden, kom politiet

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip