9 genveje til et underliv i topform

Et sundt understel er et glad understel, som man siger, og det er aldrig for sent at give de nedre regioner lidt ekstra omsorg og opmærksomhed.

Er din nederste etage for eksempel i form til strand, sand, vand og sommersex?

Ellers kan du nå det endnu. Her får du nemlig, i samarbejde med Sinful.dk, 9 genveje til et toptunet (og sex-parat) underliv.   

Fra for til bag 

Tør dig altid fra for til bag, ellers risikerer du, at bakterier fra endetarmen slår lejr i dit allerhelligste og giver dig smertefulde og genstridige urinvejsinfektioner. 

Sæbe og parfume er no-go

Vask dig med lunkent eller varmt vand - uden sæbe! Overdreven intimhygiejne giver tørre slimhinder, svamp, kløe og irritation. Hende “dernede” er i øvrigt så smart indrettet, at hun langt hen ad vejen holder sig ren helt af sig selv. Vil du have et underliv i fantomform, så vask dine trusser i uparfumeret vaske- og skyllemiddel, og gå en stor bue udenom toiletpapir tilsat duft.  

Knib dig stærk 

Din mor eller mormor har måske tudet din ører fulde med alle fordelene ved knibeøvelser. Og de har ret. Det ER et must at træne bækkenbunden, hvis du vil holde underetagen stram, smidig og sygdomsfri - det gælder, uanset hvilket årstal, der står på din dåbsattest. Vidste du, at knibeøvelser også øger din sexlyst og evne til at få orgasme? Træn din bækkenbund manuelt, mens du ser fjernsyn, vasker op eller venter på bussen, eller gør dit understel bomstærkt på rekordtid med en app-styret bækkenbundstræner, der følger dine fremskridt, giver dig udførlige instruktioner, feedback og gode råd via din smartphone.

Intimbarbér dig med omtanke 

Når du fjerner de nederste krøller, bliver du ekstra modtagelig over for bakterier udefra. Barbér dig med omtanke, og lad hårpragten stå, når det ikke er bikinisæson, så du mindsker risikoen for kløe, røde knopper og indgroede hår. Husk, at du altid skal bruge et helt rent, ultraskarpt barberblad, som du ikke bruger til at barbere dig andre steder på kroppen! Udskift bladet jævnligt, så det ikke ligger og samler skidt.  

Drop almindelige bind og tamponer 

Trusseindlæg, bind og tamponer er forsynet med en imprægneret overflade, der kan ødelægge dit underlivs naturlige bakterieflora. Et godt alternativ til almindelige bind og tamponer er en menstruationskop. Koppen holder dig frisk, ren og lugtfri døgnet rundt og forhindrer dine slimhinder i at tørre ud. Hvis du skal på badeferie, kan du overveje at bruge de skånsomme og snorløse softtamponer. Som bonus kan softtamponerne bruges, når du dyrker sex under menstruation. 

Skift til bomuldstrusser

Bakterier trives bedst i et varmt og indelukket miljø. Undgå g-streng, stramme jeans, læderbukser og nylonstrømper, der gnaver eller skaber tropiske temperaturer “down there”, og skift i stedet til bomuldstrusser, der sikrer en mere optimal varmeafledning. 

Sov med numsen bar

Faktisk har din underetage så godt af frisk luft, at du som minimum bør sove med numsen splitterravende i sommerhalvåret. Du kan jo også overveje at gå “commando” under sommerkjolen, hvis du tør. 

Skær ned på sukkeret

Når dit blodsukker stiger, øges koncentrationen af sukker også i dit underliv. Det er ren guf for både bakterier og skedesvampe, der elsker at skabe ravage mellem dine ben.

Hold lidt igen med is, kage og sukkerholdige snacks og drikkevarer (hvis du kan). 

Regelmæssigt undervognstjek

Få et regelmæssigt undervognstjek hos lægen, så du holder tarvelige kønssygdomme og celleforandringer for døren. Og bed i øvrigt din(e) sexpartner(e) gøre det samme. 

Dyrk masser af (sikker!) sex 

Og sidst, men ikke mindst: Jo mere (sikker!) sex du dyrker, desto stærkere og smidigere bliver dit underliv. Lagengymnastik kickstarter blodgennemstrømningen til din muskulatur og slimhinder forneden og aktiverer de kirtler, der gør dig i stand til at producere naturligt smøremiddel. Win

 

Dagens Gossip