Åsa valgte at sætte et stykke papir i panden efter oplevelse i supermarkedet

Nils Würtzenfeld

371 uger siden

|

07/06/2017
Viralt
Foto: Åsa Skånberg/Facebook
Foto: Åsa Skånberg/Facebook
En 34-årig svensk kvinde havde en ubehagelig oplevelse under en indkøbstur. Derfor har hun valgt at dele et billede af sig selv med en seddel i panden for at sprede et vigtigt budskab.

Dagens topnyheder

For lidt over en uge siden var svenske Åsa Skånberg ude og handle efter et besøg hos lægen. En indkøbstur der efterfølgende skulle ende med en bøn til andre.

Den 34-årige kvinde er nemlig sygemeldt for tiden, da hun lider af flere ubehaglige symptomer.

Først troede lægerne, at der var tale om en stressrelateret sygdom, men siden har Åsa Skånberg fået bekræftet, at hun lider af kronisk træthedssyndrom.

- Det resulterer i en frygtelig træthed og svimmelhed samt koncentrationsbesvær. Sommetider føles det som om, at mit hovedet er ude af funktion, og det gør mig til tider utrolig sårbar, forklarer Åsa Skånberg til Dagens.dk.

På grund af sin sygdom er mange ting i hverdage en stor udfordring for den unge kvinde, men da hun for nylig havde overstået sine indkøb og stod i supermarkedskøen, skulle alting dog blive endnu mere udfordrende.

En kvindelig kunde i køen bag hende var nemlig langt fra tilfreds med Åsa Skånbergs tempo. Det skriver Expressen.se.

Det fik den sygdomsramte kvinde til at gå hjem og skrive en seddel, som hun satte i panden.

På sedlen stod der:

- Midlertidigt ude af drift.

Foto: Åsa Skånberg/Facebook

Billedet delte hun efterfølgende på sin Facebook-profil sammen med denne tankevækkende tekst:

- Den anden dag var jeg ude og handel, og det tog noget tid for mig at pakke mine varer i posen. En ung pige bag mig i køen kiggede ubehageligt på mig og sukkede demonstrativ, fortæller Åsa Skånberg, der videre funderer over, hvad hun burde have gjort i situationen.

- Jeg ønskede egentlig at gå hen til hende og sige; Kære medmenneske. Du kan selvfølgelig ikke vide det, men jeg kommer lige fra lægen, hvor jeg har både stortudet og forbandet min udmattede og trist hjerne, der i øjeblikket ikke fungerer, som den skal, lyder det fra Åsa Skånberg.

Foto: Åsa Skånberg/Facebook

Hun forklarer videre, at hun overvejede at give kvinden i køen et tilbud.

- Jeg er syg, forstår du og selv simple ting, som at lægge mine varer effektivt ned i posen, kan være besværlige for mig i øjeblikket. Det er ikke af et ondt hjerte, at du må vente nogle ekstra sekunder. Jeg skal nok få mig en papirlap, som jeg kan sætte i panden, så det bliver lettere at forstå.

Åsa Skånberg sagde dog ingen af disse ting til den nærtagende kvinde. Selv forklarer hun sin manglede ageren med, at hendes hjerne simpelthen arbejder for langsomt i øjeblikket.

- Den gamle, rigtige Åsa havde sandsynligvis sagt noget skarpt med et glimt i øjet, men ikke denne Åse, indrømmer hun.

Foto: Åsa Skånberg/Facebook

Afslutningsvis i sit opslag forklarer Åsa Skånberg det egentlige formål med sit Facebook-budskab.

- Jeg skriver, fordi jeg ønsker at komme af med den nagende følelse af skam og mislykkethed. Og for at andre, som læser dette, måske kan finde trøst i, at vi er mange, og at man ikke skal føle sig alene.

- Og for at påminde om at man skal have tålmodighed med folk rundt omkring – vi ved jo ikke, hvad der eventuelt burde skrives på deres pandelap, hvis de havde en, lyder det klogt fra Åsa Skånberg.