Cecilie raser efter episode i skobutik på Fisketorvet: 'Nu må galskaben stoppe'

Foto: Cecilie Smithe Frederiksen/Shutterstock

24-årige Cecilie Smith Frederiksen raser på Facebook over skoforretningen Deichmann, efter at hun blev bedt om at forlade butikken, da hun diskret ville amme sin otte uger gamle datter.

For mødre med små børn er amning en naturlig del af hverdagen. 

Men når nybagte mødre tager ud i offentligheden, kan amning føre til konflikter, da ikke alle caféejere eller butiksindehavere tillader åbenlys amning. 

En sådan konflikt var netop, hvad 24-årige Cecile Smith Frederiksen oplevede, da hun i mandags var i skobutikken Deichmann på Fisketorvet i København for at købe sko med sin mor, som hun skriver i et opslag på Facebook

Mens Cecilie Smith Frederiksens mor prøvede et par sko, blev den otte uger gamle datter sulten, hvilket fik den unge mor til at amme datteren diskret i butikken.
 
- Da hun gik igang med at søge efter mit bryst satte jeg mig på en stol med hovedet ind i væggen og dækkede mig til, skriver Cecilie Smith Frederiksen på Facebook.

Læs også

Kvinde blev truet med pistol og voldtaget af familiemedlem - nu er hun dømt til døden

Men der gik ikke længe, før en medarbejder pludselig troppede op og bad mor og datter om at forlade butikken og i stedet benytte ammerummet i indkøbscentret.

- Jeg bliver alligevel bedt om at pakke samme, fordi der må ikke ammes i butikken - istedet blev jeg henvist til en ammestue. Her kunne jeg så få lov til at gå med en skrigende baby hele vejen igennem Fisketorvet op på 2. sal og stå fuldstændig forvirret og lede efter en fucking ammestue for at sidde i en lille stemmeboks med et klæde trukket for og give mit barn mad, skriver Cecilie Smith Frederiksen.

Den behandling synes 24-årige Cecilie Smith Frederiksen ikke godt om, og hun mener ikke, at det kan være rigtigt, at mødre skal bortvises på den måde.

Da den 24-årige mor ville amme sin otte uger gamle datter blev hun sendt ud af butikken. Foto: Cecilie Smith Frederiksen

- Regler er jo regler, men jeg synes at det er trist, når man ikke er til gene for nogen. Hvis det var den eneste stol i en helt fyldt butik, så forstår jeg det godt. Men så må de sætte et skilt op på døren, at man ikke må amme der, så det er klart. For der er er jo ikke noget unaturligt ved at sidde og amme, siger Cecilie Smith Frederiksen til Dagens.dk. 

For den 24-årige mor var oplevelsen ubehagelig og unødvendig, og hun vil fremover gardere sig mod lignende tilfælde. 

- Jeg synes, at det var en voldsom ubehagelig oplevelse, så fremover vil jeg spørge alle steder, om det er okay at amme. Det må jeg jo så bare gøre nu, men det er da ærgerligt, at man ikke bare kan se det som noget naturligt.  

Cecilie Smith Frederiksen sad i en næsten tom forretningen og ammede sin datter helt tildækket, da medarbejderen bortviste hende. Foto: Cecilie Smith Frederiksen

Siden Cecilie Smith Frederiksen i mandags delte den ubehagelige oplevelse på Facebook, har andre mødre henvendt sig til hende og fortalt, hvordan de også er blevet sendt væk fra Deichmann-butikker for at amme.

Læs også

Men i et skriftligt svar fra Deichmann til den 24-årige mor afviser butikskæden, at der findes officiel regel om, at man ikke må amme i kædens butikker. 

Dagens.dk har kontaktet skoforretningen Deichmann for at høre nærmere om deres ammepolitik, men butikskæden har endnu ikke svaret på henvendelsen.  

På Deichmann Danmarks Facebookside beklager butikken dog forløbet og fastslår, at det ikke er butikskædens politik at bortvise ammende kvinder fra deres forretninger. 

- Vi har i dagens løb været i dialog med butikschefen omkring hændelsen og vores politik på området, således at dette ikke vil gentage sig, skriver butikskæden på Facebook.

Læs hele Cecilie Smith Frederiksens opslag herunder.

 Simone advarer mod app til børn efter ubehagelig oplevelse: 'Jeg får en knude i maven'

Læs flere nyheder her.

 

Dagens Gossip