De fleste gør det, men nu advarer ekspert: Du skader din hund ved at forkæle den med denne godbid

Det kan påvirke din hund negativt, når du forsøger at forkæle den med lidt lækkert.

Alle hundeejere kender til problematikken.

I sidder samlet om middagsbordet, mens familiens firbenede medlem har taget plads på gulvet, hvor den tålmodigt sidder og venter på, at der falder en godbid af.

Med store øjne, hovedet på skrå og en uimodståelig trippen, kan det ofte være mere end svært ikke at lade lidt lækkert bevæge sig fra tallerkenen og ned til familiens hund, men selvom det bare er en lille godbid, så er det en rigtig dum idé. Det skriver Ritzau.

Læs også

Johanne Schmidt-Nielsen viser datteren frem - og afslører hendes særlige navn

For ofte gør det mere skade end gavn, når man vælger at forkæle sin hund med madrester. Det fastslår en ekspert.

- Den største ernæringsmæssige udfordring, vi har for hunde og katte lige nu, er overvægt, fortæller professor Charlotte Reinhard Bjørnvad, der er professor ved Institut for Klinisk Veterinærmedicin på Københavns Universitet.

Selvom det er i god tro, at mange hundeejere giver deres logrende ven resterne fra aftensmaden eller lader den ‘snacke’ lidt, mens der bliver lavet mad i køkkenet, så fastslår Charlotte Reinhard Bjørnvad, at det kan være til fare for din hund.

Læs også

Flere advarer mod smart modedille: 'Gå ikke ud i solen iført dette tøj'

- Der er lavet en del studier på, hvorfor hunde bliver overvægtige, og problemet opstår blandt andet, hvis ejeren kommer til at give for mange madrester og samtidig ikke får skåret ned i den mængde foder, man ellers giver til sin hund eller kat, forklarer hun og fastslår, at menneskemad ikke er hundemad.

Ifølge professoren må man stadig gerne forkæle sin hund med en godbid indimellem - men kun sålænge menneskemad ikke bliver hundens primære kost.

- Et stykke spegepølse har ikke de vitaminer og mineraler i sig, som hunden eller katten skal bruge, men hvis kæledyret får 90 procent af sit foder fra fuldfoder, så er den dækket ind af alle de næringsstoffer, den behøver, forklarer hun.

Læs også

Jysk ægtepar fandt mistænkelig knallert i carport og ringede 112: Så udtænkte betjentene en snedig fælde

Også hos Dyreværnet fraråder man helt at stille sulten hos sit kæledyr med andet end dyrefoder. For selvom dit kæledyr elsker maden på din tallerken, så har vores mad den modsatte effekt på dyrenes madvaner.

- Nogle hunderacer vil nærmest sulte sig selv, hvis de har fået smag for fiskefrikadeller eller kødpølse. Og så kan jeg godt forstå, at man som ejer bliver desperat og tænker, det er vigtigt, at den bare spiser et eller andet, siger Rikke Christensen-Lee, der er direktør i Dyreværnet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip