Den skulle have været aflivet, nu redder hund ejers liv

Foto: Privat

Hunden Ariel blev reddet fra slagtning og har nu som service-hund reddet sin nye ejers liv to gange.

En hund, der var på vej til at ende sit liv som en del af den kinesiske kødindustri er ikke bare blevet reddet fra sin grumme skæbne, men har også fået et nyt fantastisk liv i Californien. Her arbejder hun som service-hund, til stor overraskelse for hendes reddere, som ved hvor forfærdeligt mennesker har behandlet den før.

Læs også

Kraftig opfordring til danskerne: Vent med det

Hunden Ariel blev reddet fra slagtning og har nu som service-hund reddet sin nye ejers liv to gange.

Det skriver Ladbible.com

Reddet på vej til slagtning

Hunden Ariel, da af sin adoptivmor kaldes Freya, blev reddet i 2018, da en lastbil med over 300 dyr blev stoppet i den kinesiske by ChangZhi af lokale dyreaktivister. Lastbilen var på vej til Yulin, hvor de havde deres årlige hundekødsfestival.

Som mange af de andre dyr i bilen havde stakkels Ariel det ikke godt, da hun blev fundet. Hun blev taget ind af en velgørende dyreorganisation i Harbin, som hedder Slaughter House Survivors. Organisationen tager sig af vanrøgtede hunde der skulle have været slagtet og rehabilitere dem til nye hjem.

Logrede med halen på trods af tæsk

Emily, en af ejerne af Harbin SHS husker den første dag hun mødte Ariel Hun husker blandt andet at hun havde et stort sår i hovedet og tydeligvis var blevet tæsket.

”Vi mødte Ariel den første da vi kom til ChangZhi ved holdepladsen for lastbiler der transporterer hunde til slagtning.”

”Der var over 300 syge, døende og sårede hunde. De fleste var bange for mennesker – forståeligt nok, når man tænker på den vanrøgt de har været udsat for.”

”Men så var der Ariel. Hun kom lige op til os med logrende hale og et stort smil til trods for, at hun havde et stort sår i hovedet.”

”Selvom det må have været meget smertefuldt snappede hun aldrig efter os. Hun lod os rense såret og behandle det hver dag, og gav os kun kærlighed tilbage.”

Mange af hundene døde

Mange af hundene blev bragt til Harbin for at få behandling. 85% af de reddede hunde blev testet positive for CDV – en sygdom forårsaget af en virus, der ikke har en kur.

Uden en kur for CDV er det op til hundens krop at kæmpe mod sygdommen og mange tabte den kamp, fordi de allerede var meget syge da lastbilen blev stoppet.

Emily fortæller: ”Men på trods af de dårlige odds var der nogen som klarede det, heriblandt Ariel. Lige meget hvor dårligt det så ud kunne vi altid se Ariel smile inde i vores sygeafdeling.”

Har fået tæsk i sit tidligere hjem

”da hundene blev stærkere og sundere begyndte deres personlighed at skinne igennem. Det blev hurtigt tydeligt, at Ariel kom fra et hjem, hvor hun har blevet tæsket og hvor de havde trænet hende til at lave ”tricks””

”I Kina er der et meget kendt hundetrick, hvor hunden står på bagbenene og bruger begge poter til at tigge.”

”Hver dag når vi gik forbi hendes bur ville hun lave det trick for os med et smil, men hvis man gik tættere på hende, ville hun gå ned på fire ben og tisse på gulvet. Det knuser mit hjerte at tænke på, hvad hun har været udsat for før hun endte i lastbilen.”

Er blevet en trænet service-hund

Da Ariel var rask nok til at finde sig et nyt hjem, blev hun fløjet til en af SHS’ partnere i Californien kaldet Jelly’s Place.

Både Emily og de andre medarbejdere på Harbin SHS har først nu fundet ud af hvad der skete med Ariel, som nu hedder Freya. Freyas adoptivmor fortalte dem at hun nu er en trænet service-hund som allerede har reddet hendes liv to gange i løbet af den sidste måned.

Og det kom der et opslag på instagram ud af:

”At se Ariel elsket og passet på med et menneske ved hendes side 47/7, som aldrig kunne finde på at gøre hende ondt, gør hendes rejse det værd,” fortæller Emily

”At tænke på at Ariel nu redder menneskeliv efter alt det som mennesker har gjort mod hende, er bevis for at vi som mennesker har meget at lære.”

Læs også

Hun fik et chok efter indkøb i Dagli'brugsen: Den følelse burde alle opleve

 

 

 

Dagens Gossip