Derfor får flere og flere tatoveret en bi på kroppen

Tatovering af en bi - Foto: Instagram

En ny tatoveringstrend er begyndt at sprede sig på de sociale medier - her er den rørende årsag.

Har du også set flere og flere tatoveringer af bier på Instagram de seneste dage? Så er der en god grund.

Britiske tatovører har travlt som aldrig før efter mandagens terrorangreb i Manchester i England, hvor adskillige blev såret og dræbt af en bombe efter en koncert med sangerinden Ariana Grande. 

For at mindes ofrene for angrebet vælger mange briter nemlig nu at få tatoveret en bi på kroppen. 

Det skriver onlinemediet Mic.

Årsagen er, at netop bien siden 1800-tallet har været et slags uofficielt symbol på byen Manchester og dens indbyggere. Manchester har en lang, historisk tradition for at være en by for arbejderklassen, også kaldet ”arbejderbier” i folkemunde. 

Bien optræder sågar på byens officielle våbenskjold – og altså nu også på huden af et hurtigt voksende antal briter.

Tatovør Gavin Rourke, ejer af 72 Tattoo studiet i byen Urmston fortæller, at efterspørgslen har været helt utrolig.

- Bookingerne begyndte at strømme ind med det samme, efter jeg lavede et opslag på Instagram, siger han til Mic.

Siden har mange delt deres nye tatoveringer på Instagram for at udtrykke deres sorg, respekt og samhørighed. 

Angiveligt skulle manden bag trenden være Manchester-tatovøren Sam Barber, der ønskede at skabe opmærksomhed om en pengeindsamling til ofrene og deres familier. 

- Jeg er født i Manchester og har boet her hele mit liv, ligesom generationer af min familie har gjort det. Byen står mit hjerte nær. Vi er et stærkt folk. Hvis nogen by kan komme igennem en hård tid som denne, så er der vores, siger han.

Siden har flere tatovører meldt sig ind i indsamlingskampagnen. Prisen for en bi-tatovering lyder i øjeblikket på 50 britiske pund, svarende til godt 430 danske kroner.

Én af dem, som har fået en tatovering, er 48-årige Jools Yasities fra byen Widnes. Sammen med sin 24-årige datter fik hun onsdag lavet en bi på sit håndled.

- Vi ville gerne gøre noget for at vise vores solidaritet og donere penge til en god sag. Som mor og datter følte vi, at det var en god måde at knytte et tættere bånd på, samtidig med, at vi fik lavet et permanent minde om vores respekt for ofrene, siger hun.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip