Derfor kan det skade din hund, når I leger boldlege

Foto: Shutterstock

Hvis du ofte aktiverer din hund ved at kaste bolden, som den skal hente, så er det en god idé, hvis I også afveksler med en anden leg.

Her på Dagens.dk har vi tidligere skrevet om, hvorfor man skal passe på med at lade sin hund lege med en tennisbold, og nu tyder noget på, at hund og ejer måske helt bør afholde sig fra de ellers så underholdende kastelege. I hvert fald for en stund.

For selvom de fleste hundeejere ofte leger med deres firbenede ven ved at kaste en bold gennem luften, som hunden efterfølgende skal hente, så kan det faktisk ende med at få negative konsekvenser for dit kæledyr. Det skriver Ritzau.

Selvom den populære kasteleg kan virke som en både sjov og harmløs beskæftigelse, så kan det faktisk være en ret hektisk oplevelse for din hund, da den kan ende med at få stress af den simple boldleg.

Læs også

Voldsomt vejrskifte på vej: Her kommer der vild storm

Det fortæller Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

- Der er mange hundeejere, som bruger bolde til at aktivere deres hunde med. Det kan være en udmærket leg for nogle hunderacer, men faktisk bliver hundene ofte så stressede af boldlegen, at det har en negativ konsekvens for dem, siger Jens Jokumsen til Ritzau.

Selvom det for hundeejere ser ud til, at hunden har det sjovt og nyder legen, så kan hunden i al ubemærkethed stresse over at fange den flyvende bold igen og igen.

Læs også

Derfor bør du aldrig klappe en hund på hovedet

Af samme grund forklarer Jens Jokumsen, at der findes nogle simple signaler ved dyrets adfærd, man som hundeejer kan notere sig.

- Hvis hunden er så optaget af bolden, at det nærmest er blevet en besættelse for den, og hunden ikke længere er opmærksom på sine omgivelser, så er det et tegn på, at boldlegen stresser dyret, siger Jens Jokumsen og tilføjer, at hunde ikke stopper med at hente bolden, selvom de er stressede.

I stedet ligger det i deres natur at bliver ved lige så længe, man kaster bolden til dem.

Læs også

Derfor må du ikke lade din hund smage din is

Ifølge Jens Jokumsen tager det typisk et par dage for hunden at lægge stresssymptomerne bag sig, men hvis man dagligt leger ‘hent bolden’, så når hunden aldrig at komme helt af med symptomerne.

Derfor kan det for nogle være en god idé med en decideret afvænning af boldjagten, inden dyret er faldet til ro igen.

- Ofte er man nødt til at trappe hunden ud af sin stress ved at skære gradvist ned i boldlegen og måske vente nogle dage, inden man leger med en bold igen, fortæller familiedyrschefen.

Læs også

Ekspert: Sådan kan du se, om din kat virkelig elsker dig

Han opfordrer af samme grund til, at man udskifter bolden med andre lege, hvor hunden skal bruge sine sanser frem for sin fysik.

- Man kan for eksempel gemme nogle godbidder i et viskestykke, som hunden så skal snuse sig frem til. Så længe man sørger for at gå de daglige ture med sin hund, har den faktisk ikke i samme grad brug for at blive stimuleret fysisk gennem leg, siger Jens Jokumsen.

Fritid24 - alt fra opskrifter og have til ferie og oplevelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip