​Døjer du også med bananfluer? Sådan slipper du af med dem

Bananfluer. Foto: Shutterstock

Mange danskere plages i øjeblikket af bananfluer. Heldigvis findes der effektive måder at komme af med dem igen.

De er små, de er klamme, de er irriterende og så er de mange.

Bananfluer, vinfluer, eddikefluer eller frugtfluer - irriternede insekt har mange navne, men uanset titel, så døjer rigtig mange i øjeblikket med de små insekter, der for tiden har invaderet adskillige danske køkkener.

Det ene øjeblik er de ude af syne, og det næste sværmer de pludselig insisterende rundt i køkkenet, gemmer sig i karkluden og vælter flyvende op fra køkkenvasken, når man åbner for vandhanen.

Læs også

Åh nej! Nu stiger prisen på øl med raketfart

Der er dog en rigtig god forklaring på, hvorfor de uudholdelige bananfluer hærger netop nu. Det fortæller Thomas Pape, som er lektor ved Statens Naturhistoriske Museum til TV 2.

- Vi oplever dem jo indendørs, og det er, fordi vi har mere frugt, som ligger og modner på denne årstid. Bananfluerne kommer med frugten. Især æbler og bananer tiltrækker virkelig fluerne, siger han til TV2 og fremhæver, at frugtproduktion også har en betydning for mængden af bananfluer

- For eksempel bugner æbletræerne med æbler. Det giver en opblomstring af bananfluer, lyder det.

Læs også

Skål i hamp! Nu vil Coca-Cola lave cannabis-cola

Selv har Thomas Pape observeret, at der i år er voldsomt mange bananfluer, og det kan skyldes den rekordvarme sommer, vi har haft.

- Det har en betydning for bananfluerne, at sommeren har været så varm. Bananfluelarverne kan ikke udvikle sig, så længe det er tørt, men når fugten pludselig vender tilbage, og det samtidig er varmt, skaber det ideelle forhold for bananfluernes udvikling, forklarer han til TV2.

Når først forholdende er gode for bananfluer, så skal de også nok finde vej til ens hjem - også selvom man lukker både døre og vinduer. De kan nemlig komme ind gennem enhver lille sprække i et hus eller en lejlighed, ligesom de også kan flyve gennem et utæt kloaksystem.

Læs også

Opsigtsvækkende forskning: Knald dig 15 år yngre

Bananfluer holder ofte til i køkkenet, da hvilken som helst moden frugt vil lokke dem til, men også vindueskarme er et yndet opholdssted, da de ofte bliver tiltrukket af lys udefra.

De flyvende snyltere tiltrækkes dog også af flasker, dåser eller kartoner med sjatter af vin, øl, mælk og eddike, ligesom de også er vilde med ketchup-rester, eller glas med rødbeder, marmelade eller syltede agurker.

De små kræ kan lægge op til flere hundrede æg om dagen, ligesom hunfluerne lægger æg i madresten, hvor de små laver lever af de gærceller. Af samme grund kan de være meget svære at slippe af med, da de formerer sig utrolig hurtigt.

Læs også

Fed mand med flad næse forsøgte at lokke 10-årig pige med hjem: Så gjorde pigen det helt rigtige

Heldigvis findes der flere effektive måder at komme af med de uønskede bananfluer. Først og fremmest er det en god idé at fjerne de ting, der plejer at tiltrække de små ballademagere. Det kan både være overmoden frugt, der ligger i en skål i køkkenet, en fyldt skraldespand, sure karklude eller en beskidt opvask.

På nettet findes der ligeledes mange forskellige råd, der anbefaler, at man laver fælder af alt fra honning til vineddike, men hvis man virkelig vil af med de uønskede gæster, så er det en god idé at benytte æblecidereddike.

Den søde eddike hældes i et almindeligt glas, hvorefter man tilføjer et lille sjat vaskemiddel, som man rører ud i æblecidereddiken. Eventuelt kan man tilføje et par dråber honning, der får blandingen til at dufte endnu mere sødt.

Læs også

Har du en iPhone? Så bør du gøre dette i dag

Alt afhængig af hvor plaget man er af de små fluer, kan man med fordel lave flere glas, som man stiller de udsatte steder i dit hjem.

Duften fra den lækre æblecidereddike-cocktail vil herefter tiltrække en sværm af fluer, der vil mæske sig i glasset. Men da vaskemiddelet har fjernet overfladespændingen, vil bananfluerne synke til bunds og wupti - man er nu igen herre i eget hus.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip