Facebook-brugere advares om nyt svindelnummer: Åbn ikke beskeden, hvis den starter med disse ord

01/06/2023 07:41

Henrik R

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et nyt svindelnummer rammer for tiden et stigende antal brugere af Facebook's Messenger.

Mest læste i dag

De fleste er efterhånden godt klar over, at man ikke skal trykke på links, som man modtager fra fremmede på for eksempel Messenger eller fra en fremmed e-mail. 

Det er dog tværtimod de færreste, som tøver med at klikke, hvis linket kommer fra en god ven eller veninde.

Ifølge Ladbible skal man dog være opmærksom på et nyt svindelnummer på især Facebook's Messenger, hvor det netop ser ud som om, at beskeden kommer fra en ven(inde).

Det er dog ikke tilfældet. 

Beskederne bliver nemlig sendt af svindlere via en ven eller venindess profil, fordi vedkommendes profil netop er blevet hacket for eksempel, fordi vedkommende har trykket på det omtalte link. 

Hvordan ved man så, om et link rent faktisk er sendt af en ven(inde) eller ej, spørger du måske?

Det kan også være svært at vide, men ifølge mediet er der særligt fire ord, som du skal være opmærksom på. 

Fælles for alle tilfælde af det nye svindelnummer er nemlig, at beskeden indeholder et link og sætningen: "Se hvad jeg fandt" ofte efterfulgt af en eller flere 'emojis'.

Modtager man derfor en besked med denne tekst og et link, kan det være en god ide at skrive til sin ven(inde) på en anden platform - for eksempel via sms eller e-mail - og få bekræftet, at det rent faktisk er vedkommende, som har sendt det. 

Hvis linket er sendt af en svindler, og man trykker på det, kan man nemlig risikere at få sin facebookkonto eller måske endda hele ens telefon hacket, hvilket kan resultere i, at mange af ens personlige oplysninger og kodeord bliver delt.