Far raser over kones valg af navn til datter: Kan ikke fordrage det

Foto: Shutterstock.

"Jeg synes ikke, at det er et godt navn, og det er ikke rimeligt over for vores datter," lyder det fra faren.

Der er mange ting at tage stilling til, når man får et barn. En af dem er valget af navn.

Her er en far kommet i noget af et dilemma.

Læs også

Bookmaker melder ud: De er favoritter til at vinde ’Vild med dans’

Han har sammen med sin kone en søn på to år. Nu venter parret en lille pige. Første gang fik han lov til at vælge navnet, og her anden gang er det så hustruens tur til at beslutte, hvad datteren skal hedde. 

Men han er langt fra tilfreds med sin kones navnevalg. Det fortæller han i et indlæg på Reddit, hvor han spørger de andre brugere, om han kan nægte at gå med på beslutningen.

“Vores aftale var, at jeg fik lov til at vælge navnet til den første baby, og hun fik lov med den anden baby. Hun havde ingen stærke holdninger eller præferencer med hensyn til at navngive vores søn, så jeg gik med det, jeg syntes var et stærkt, unikt navn, der både kunne passe til en musiker, en advokat eller læge,” forklarer han og uddyber:

“Jeg valgte navnet Calvin Heath. Det mellemste navn er efter min bror, der desværre er død, og min kone havde det fint med det.”

Foto: Shutterstock.

Nu står de så i den situation, hvor det er hustruens tur til at vælge, og det er her, problemet opstår.

“Min kone fortalte mig, at hun vil navngive vores datter Ever Winter Rain, hvor Ever er fornavnet, og Winter Rain er det mellemste navn. Jeg synes ikke, at det er et godt navn, og det er ikke rimeligt over for vores datter, fordi Ever er et ord,” lyder det fra faren, der heller ikke er sikker på, om det overhovedet er lovligt. 

Det er dog ikke det eneste, der er galt med navnet.

“Det lyder ikke professionelt, det er forvirrende, fordi det er et ord, og jeg tror ikke, det ville passe til hende, når hun bliver voksen,” forklarer han.

Derfor kom han med et alternativ.

“Jeg foreslog Winter som fornavn med et mere normalt mellemnavn som Emma, så hun selv kan vælge, når hun bliver ældre, men min kone nægter.”

Foto: Shutterstock.

På Reddit spørger han nu de andre brugere, om han kan tillade sig at bryde aftalen.

“Er jeg ikke kæmpe idiot, hvis jeg nægter at underskrive fødselsattesten, hvis hun vil navngive vores datter Ever Winter Rain?”

Her er meningerne delte. Flere påpeger, at det er en rigtig dum aftale, parret har lavet til at starte med. Andre mener, at han bliver nødt til at respektere konens beslutning, mens der også er Reddit-brugere, der holder på, at han skal stå fast, da det er datteren, der kommer til at leve med det særlige navn.

Hvad synes du, faren bør gøre i denne situation? 

Læs også

Jacob kommer med voldsom kritik af ‘Luksusfælden’: “Det er et fupnummer”

 

 

 

Dagens Gossip