Frederikke advarer andre hundeejere: Dyrlægen havde alvorlig besked, efter et kig i hundens mund

Foto: Frederikke Jørgensen

- Det er noget af det hårdeste, jeg nogensinde har oplevet, lyder da fra Frederikke efter hendes hund er blevet indlagt på hospitalet med alvorlig sygdom.

Den seneste uge har 19-årige Frederikke Hostrup Jørgensen været bekymret og dybt ulykkelig.

For mens andre hundeejere i denne vinterferie uge har nydt tiden med deres hunde, så har Frederikke Jørgensens hund kæmpet for sit liv.

For da Frederikke Jørgensen kom hjem til sin lejlighed  mandag efter arbejde, så var der ikke meget energi at spore hos hendes hund Wilma, der er en blanding af en fransk bulldog og mops.

- Hun er normal meget frisk, men i mandags var hun sløv, klemte øjnene sammen og var meget træt. Derfor besluttede min mor og jeg, at tage hende med til dyrlægen, siger Frederikke Jørgensen til Dagens.dk.

Her er kunne dyrlægen hurtigt konstatere, at hunden var blevet ramt af den livsfarlige hjerteorm, der er en parasit, der spredes af en lille snegl, der boltrer sig i hundes afføring, der ikke bliver samlet op - som alle hundeejere jo bør gøre.

Læs også

Mor bruger populært skønhedsprodukt: Da hun træder ud af badet om morgenen, går hun i panik

Sygdommen viser sig ofte, ved at hunden mister appetitten og ikke har energi nok til gåture, og sygdommen kan have dødelige konsekvenser.  

Dyrlægen gav den ni måneder gamle hund medicin mod den livstruende sygdom, men Wilma fik det værre og værre.

- Det var min mor, der opdagede at hun fik det meget dårligt. Wilma blev nærmest helt slap og hendes hjerte hamrede derudaf, og der tager vi hende så på dyrehospitalet, siger Frederikke Jørgensen til dagens.dk.

På hospitalet var dyrlægen ikke helt overbevist om, at den lille hund var i så slem forfatning, da Wilma virkede frisk igen efter transporten. Men der skulle kun en nærmere undersøgelse til, før at piben fik en anden lyd.

Frederikke var dybt ulykkelig og bange for at miste sin ni måneder gamle hund Wilma. Foto: Frederikke Jørgensen

- Da vi kom ud på dyrehospitalet på Frederiksberg, blev vi mødt af en dyrlæge, der  ikke forstod, hvorfor vi kom, da Wilma virkede frisk. Men så hun kiggede i munden, og så at hendes slimhinder var helt blege og hun havde også fået en rød plet på brystet, og det var simpelthen indre blødninger fra de her hjerteorme, forklarer Frederikke Jørgensen.

Læs også

Det skulle blive starten på nogle af de hårdeste dage for Frederikke og Wilma.

- Tirsdag aften så det alvorligt ud, da Wilma fik kramper og en mindre hjerneblødning. Her sagde dyrlægen, at Wilam måske ikke ville kunne gå igen eller overleve.

I fire dage kæmpede den lille hund mod den livsfarlige sygdom. Foto: Frederikke Jørgensen

- Det var virkelig en lortedag, og noget af det hårdeste jeg længe har oplevet, siger Frederikke Jørgensen til dagens.dk. Men den lille hund var ikke sådan til at slå ud, og har siden kæmpet mod den farlige sygdom.

Og medicinen og den opmærksomme døgnpleje på hospitalet hjalp den lille hund på benene igen, og i dag kan Frederikke Jørgensen tage Wilma med hjem igen efter fire dage på hospitalet. Men den følelsesmæssige rutsjebanetur fik Frederikke Jørgensen til at skrive et opslag på Facebook, hvor hun både bebrejdede og advarede andre hundeejere mod at efterlade deres hunds lort på gaden.

Læs også

Farlig sms kan gøre iPhone ubrugelig: Denne besked må du ALDRIG åbne

- Jeg var egentlig virkelig ked af det, og meget følelsesladet, og jeg vil jo slet ikke lange ud efter alle hundeejere. I virkeligheden vil jeg jo bare sikre mig, at ingen andre hundeejere kommer til at stå i min situation, siger hun til Dagens.dk.

I dag kan Wilma endelig blive udskrevet fra hospitalet og vende hjem med Frederikke igen. Foto: Frederikke Jørgensen

Frederikke Jørgensen vil derfor stadigvæk opfordre hundeejere til at være opmærksomme og huske at rydde op efter sig.

- Det er så ærgerligt, at nogle mennesker med hund ikke er deres ansvar bevidst. Alle ved jo godt, at hvis man anskaffer sig en hund, så skal man også rydde op efter dem Så 'clean as you go', lyder opfordringen fra Frederikke Jørgensen.

Mand vil overraske kæreste med koncert af hendes yndlingsband: Fik et chok, da han så billetterne

Nyttig viden om hunde

Derfor er hunde glade for at slikke på ting - Har du altid undret dog over din hund altid skal slikke på forskellige ting på dens vej? Har kommer vi med 10 bud.

Tegn på din hund har kræft - Kræft er en ondskabsfuld sygdom, som ikke kun rammer mennesker. Sygdommen kan også ramme hunde og her kommer vi med 10 symptomer, som du skal være opmærksom på.

Er hunde eller katte klogest? - Det evige spørgsmål om hunde eller katte er det mest intelligente dyr. Nu har forskere endelig fundet svaret.

Mest populære hundenavne i Danmark - Vi danskere er vilde med hunde. Her finder du de 10 mest almindelige hundenavne i Danmark.

Vil du gerne læse mere om de forskellige hunderacer, så har Dagens.dk skrevet en lang række spændende artikler til kommende hundeejere.