Han finder kulsorte æg i sit hønsehus - alle taber kæben, da de udklækker

Foto: Facebook

Den sjældne hønserace Ayam Cemani lægger nogle fantastisk flotte æg.

Hvilken farve har en høne? 

Nogle er hvide, andre er brune, og de mest almindelige hønseracer placerer sig et sted mellem de farver. Måske har du også set en sort hane med prikker eller et par sorte fjer.

Men du har garanteret aldrig set den dybt fascinerende hønserace, der gemmer sig inde i disse sorte æg. 

Racen hedder Ayam Cemani og stammer oprindeligt fra Indonesien, hvor de sorte høns har altid været forbundet med overtro og mystiske kræfter. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Hønseracen blev ført til Europa i 1998 af den hollandske hønseavler Jan Steverink. 

De indonesiske sorte høns er sorte hele vejen igennem. De har sorte fjer, sorte knogler, sorte organer, sort mund og svælg - og det er sågar påstået, at blodet også er sort, hvilket dog ikke er rigtigt, selvom racen har usædvanligt mørkt blod i årene. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Den sorte farve kommer af en genetisk mutation, der medfører fibromelanosis, der er komplet uskadeligt for hønens helbred. Genmutationen sker allerede i fosteret, og derfor er den sorte høne allerede komplet sorte, når de klækker ud af ægget, skriver LittleThings.com

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Herhjemme er Ayam Cemani er en sjældenhed, men bliver faktisk opdrættet herhjemme, hvor at der lige nu er tre styks til salg på Den Blå Avis

Prisen er dog i den pebrede ende, da man skal af med 250 kroner stykket. Men så ejer man også en høne, der er et sandt statussymbol, og som giver held og velstand, hvis man skal tro indonesisk overtro. 

Du kan i hvert fald regne med, at dine gæster vil være dybt imponerede.

Det er ikke første og sidste gang, at man kan blive overrasket over dyr, som en dyrlæge også blev, da han sug hvad en slange havde forsøgt at sluge

Efter flere henvendelser fra vores mange opmærksomme læsere, så skal det nævnes, at æggene på billedet ikke er ægte, sorte æg fra Ayam Cemani hønseracen, da de lægger almindelige, cremefarvede æg. Billedet skal i denne sammenhæng ikke forståes bogstaveligt, men med et 'blink i øjet,' da hønseracen som bekendt er kulsort som æggene på billedet. Vi beklager, hvis nogen føler sig vildledt af billedet til artiklen.

 

Dagens Gossip