Har du også undret dig? Derfor deler kendte og andre billeder af denne cirkel på nettet

Foto: Twitter, Ed Sheeran

Kendte mennesker og brugere på de sociale medier har i løbet af denne uge taget del i en større kampagne, der sætter fokus på psykisk sygdom.

Kendte såvel som ukendte mennesker deler i dag billeder af dem selv og deres hænder med en virkel på på de sociale medier. 

Cirklen symboliserer "helhed" og er en del af en større, international kampagne, der skal sætte fokus på psykisk sygdom og ikke mindst de fordomme, der måtte være om dem. 

Den verdensomspændende organisation YMCA står bag kampagnen, som dermed forsøger at hjælpe mennesker med psykiske lidelser, diagnoser og sygdomme.

Ved hjælp af hashtagget #IAMWHOLE (Jeg er hel red.) samt ‪#WorldMentalHealthDay‪ og billeder af cirklen skal kampagnen og engagerede brugere dermed være med til at stoppe fordomme og forestillinger om sygdomme som ADHD, angst, depression, skizofreni og andre sygdomme og lidelser, som mange tusinder af mennesker lider af eller oplever tæt på på anden vis.

Sygdommene er “i hovedet”, og kan derfor være sværere at forklare for andre, end en brækket arm eller dårlig ryg kan det, som andre kan se konsekvenserne af med det blotte øje.

Ved at sætte fokus på sygdommene, håber kampagnen både at gøre det klart, at psykisk sygdom kan være altødelæggende for de mennesker, den rammes, men samtidigt også gøre opmærksom på, at selvsamme mennesker kan leve et helt normalt liv, hvis de bliver hjulpet tids nok og ellers behandles rigtigt – både af lægernes medicin, men ligeså meget af deres omgivelsers måde at tackle problemerne på. 

Udover eksempelvis det britiske kongehus, har flere kendte, internationale stjerner, valgt at tage del i at dele budskabet - herunder Liam Gallagher, der måske er bedst kendt som forsanger i bandet Oasis er med på de sociale medier med dette billede:

... Ligesom sangeren Ed Sheeran har det, der også har spillet koncert i Danmark:

Flere brugere bakker op om initiativet, kommer med personlige historier om deres liv med psykisk sygdom eller diagnoser, og andre bruger muligheden for at komme med budskaber, der skal mindske fordomme om mentale sygdomme og lidelser:

- Pas på jer selv - og hinanden, skriver en:

- En negativ kommentar - uanset hvor lille og ubetydelig den end virker, kan være dét, der får bægeret til at flyde over, skriver en anden. 

- Depression er ikke en følelse. Bipolar lidelse er ikke humørsvingninger. Anoreksi handler ikke om kropsfiksering. Angst er ikke generthed, skriver en tredje, der også får flere hundrede likes og delinger med på vejen. 

 

Læs også

Ser du det: Internettet klør sig i håret over denne optiske illusion

 

 

Dagens Gossip