Heltehund redder dreng med Downs syndrom, som er indespærret i tændt tørretumbler

Morten Larsen

399 uger siden

|

15/11/2016
Teddy fik bøf til aftensmad som tak for din store heltegerning.

Dagens topnyheder

I søndags fik hunden Teddy serveret en lækker bøf til aftensmad af sine ejere i den nordirske by Bangor.

Det lækre måltid var en saftig og symbolsk tak for den hurtige og resolutte handling fra hunden, der er en blanding af racerne Cocker Spaniel og puddel, da familiens søn med Downs syndrom endte i tørretumbleren.

Fem-årige Riley Gedge-Duffy fik forbrændinger på armene og i ansigtet, men slap med livet i behold, da han endte som ufrivillig gæst i den tændte og varme tørretumbler.

Barnets mor var midt i sin støvsugning af huset, og derfor hørte hun ikke til de usædvanlige lyde fra maskinen - derimod blev hun klar over, at noget var helt forkert, da Teddy begyndte at gø.

- Vores hund gik agurk og advarede hende ved at løbe rundt og gø. Min kone blev klar over, at der var noget galt, siger Aaron Duffy til BBC.

Kvinden løb hen til tørretumbleren. Med hjælp fra en automatisk program var maskinen begyndt på sin varme opgave, og drengen lå og buldrede rundt inde i den. 

- Hun trak ham ud, og det betød ingenting, at det var med hovedet eller fødderne først, siger Aaron Duffy og forklarer, at drengen blev kølet ned i en fart. 

- Jeg kan garantere jer, at Teddy får en mørbradbøf til aftensmad. Hun er en meget klog hund, siger den nordirske mand.

Riley blev hastet til he Ulster Hospital i Dundonald, hvor han stadig modtager behandling for sine forbrændinger på kroppen.

Ambulanceføreren forklarede til forældrene, at man bliver kvalt ihjel på bare fem minutter, hvis man ender med at være fanget i en tørretumbler.

Sådan gik det heldigvis ikke for Riley, der sandsynligvis slipper fra den ubehagelige oplevelse med nogle blå mærker på kroppen.

Aaron Duffy forklarer, at drengen har en tendens til at finde usædvanlige gemmesteder i hjemmet.

- I går (i søndags, red.) besluttede han sig for, at han ville ind i tørretumbleren, siger Aaron Duffy, der kan glæde sig over, at Riley snart kan lade sig udskrive fra sygehuset.