Katteejer blev snydt af sælger: Barberede pelsen af og solgte dem som dyre racekatte

Emil Ryttergaard

398 uger siden

|

29/11/2016
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da en katteejer kom hjem med sin nyindkøbte kat, fandt hun mærker efter barberingen.

Dagens topnyheder

Katte er jo oftest lige ud af landevejen som kæledyr. 

De passer sig selv og er en smule reserverede, men er glade for at blive kælet bag ørerne, hvor ‘motoren starter,’ og missen spinder lystigt derudaf. 

Som katteejer forventer man, at en kat ikke er så kompliceret, selvom der selvfølgelig er forskellige racekatte, der kræver mere af sin ejer.  

En af de mere sjældne katteracer er de hårløse katte, kaldet Sphynx, der er helt sin egen, da de jo ikke har nogen pels og samtidig er meget dyre at erhverve sig. 

En hurtig søgning på nettet viser, at den ikoniske kat uden pels koster fra 4.000 kroner og opad, hvilket også var cirka det som en række canadiske kvinder har givet for kattene. 

Problemet var bare, at kattene groede pels, hvilket en af kvinderne fandt ud af, efter hun havde betalt for den, skriver indy100.com.

Sælgeren havde barberet pelsen af en almindelig kat
JoAnne Dyke fandt nemlig mærker efter barberblade overalt på kattens hud, og et besøg hos dyrlægen viste at flere et af sårene på halen var betændt og kunne have medført en amputation.

Sælgeren havde altså barberet kattens pels af, og solgt dyret som en særlig racekat - selvom der i virkeligheden var tale om en almindelig huskat.  

Hun bemærkede også, at kattens humør var anderledes end en almindelig Sphynx kat, da den var unormalt sky og ikke ville røres af andre mennesker, hvilket hun fandt debt besynderligt:  

- Normale Sphynx killinger ville gerne holdes og kæles, da de gerne vil varmes og røres ved. Men han ville ikke have noget med os at gøre. Han ville sikkert ikke røres, da hans pels ikke var der, og det var nok næppe meningen, siger JoAnne.

Hun kontaktede det lokale dyreværn i den canadiske by Alberta, men de kunne intet stille op, da katten allerede var blevet mishandlet. 

Siden har den hårløse kat groet en fin rød pels, og har det i dag godt, selvom JoAnne føler sig taget dybt ved næsen.

- Vær sikker på, at det rent faktisk er en respektabel katteavler du køber hos, hvis du leder efter en af disse sjældne katte. Hvis de ikke vil lade dig komme hjem til dem, så er det nok et dårligt tegn, siger hun.