Kendt tv-vært kommer med opsang til danske turister: ‘Lad nu vær med at gøre det’

Foto: Polfoto

‘Vild med dans’-værtinden siger fra, når det kommer til en klassisk turistfælde.

Kulden er over os, og eftersom jule- og nytårsdagene er overstået, så bliver mange sikkert fristet til at pakke kufferterne og tage til østens varme. 

Men skal man til Thailand i de kommende dage, så er der en ting, som man som turist skal holde sig for god til, mener Sarah Grünewald, der er vært på 'Vild med Dans' på TV2.

Læs også

Dansk tv-vært indrømmer: 'Jeg har været min kone utro flere gange’

I et opslag på Instagram maner værtinden til besindighed, hvis man bliver tilbudt en tur på en elefant i Thailands varme.

- Vil i for Guds skyld ikke godt holde jer fra ryggen af de stakkels elefanter! Jeg stoppede turisterne sidst jeg så dette her ske på Sri Lanka. Det var grænseoverskridende og jeg var nervøs, men jeg var rasende da jeg så det og jeg måtte prøve at få svar....blev nød til at vide om de holdte af elefanterne, eller om de var ligeglade med dyret og bare gerne ville have et mægtigt billede til "happy hollidays" albummet!, skriver den kendte vært i et opslag. 

View this post on Instagram

Det er vinter, det er koldt herhjemme og trangen til at rejse til de varme lande har for længst meldt sig, og flere heldige mennesker er allerede afsted eller skal det lige om lidt..... Vil i for Guds skyld ikke godt holde jer fra ryggen af de stakkels elefanter! Jeg stoppede turisterne sidst jeg så dette her ske på Sri Lanka. Det var grænseoverskridende og jeg var nervøs, men jeg var rasende da jeg så det og jeg måtte prøve at få svar....blev nød til at vide om de holdte af elefanterne, eller om de var ligeglade med dyret og bare gerne ville have et mægtigt billede til "happy hollidays" albummet! "-Do you like elephants" - Yes very much!" But Then, why are you Up there"??? Turisterne forstod mig, det gav stof til eftertanke og de blev direkte flove og meget berørte af det!!!! Heldigvis!! Kigger man godt efter istedet for at lukke øjnene kan de fleste sagtens se, at de ridder på et dyr der har kæder, sår, eller andre tydelige beviser på dårligdom! Vi kan virkelig gøre en stor forskel- ikke kun ved at lade vær' men også ved at sprede budskabet når vi rejser! ❤️ Nogen vil komme med argumenter som"min elefant havde det godt" eller " den havde ingen sår og virkede glad"...Det kan du umuligt vide, men selv hvis dette var tilfældet, er det stadig en trend der skal stoppes, så det ikke længere er en mulighed. Så længe det findes, findes der også kun meget få elefanter, som den du talte med, i det flotte fangeskab!!! -og ja, jeg spiser kød og går i læder sko.... det gør hverken situationen værre eller bedre. Det gør måske mig dobbelt moralsk... og jeg vil hellere være dobbelt moralsk end ingen morale ha'! #justlikethat🐘❤️🐘🌴 #freetheanimals #elephantrescue #stopridingelephants #deersqudasåsøde

A post shared by Sarah Grünewald (@sarahgrunewaldcph) on

Det er vinter, det er koldt herhjemme og trangen til at rejse til de varme lande har for længst meldt sig, og flere heldige mennesker er allerede afsted eller skal det lige om lidt..... Vil i for Guds skyld ikke godt holde jer fra ryggen af de stakkels elefanter! Jeg stoppede turisterne sidst jeg så dette her ske på Sri Lanka. Det var grænseoverskridende og jeg var nervøs, men jeg var rasende da jeg så det og jeg måtte prøve at få svar....blev nød til at vide om de holdte af elefanterne, eller om de var ligeglade med dyret og bare gerne ville have et mægtigt billede til

Hun mener, at man som udrejsende dansker har et ansvar for at sikre, at dyrene ikke lider overlast og bliver mishandlet ved at bære rundt på turister. 

- Kigger man godt efter istedet for at lukke øjnene kan de fleste sagtens se, at de ridder på et dyr der har kæder, sår, eller andre tydelige beviser på dårligdom! Vi kan virkelig gøre en stor forskel- ikke kun ved at lade vær' men også ved at sprede budskabet når vi rejser!

Læs også

Dansk tv-vært efterlyser familiemedlem: Har været sporløst forsvundet i tre dage

 
Opslaget bliver mødt med opbakning, hvor de fleste brugere på Instagram støtter op udsagnet: 

 

- Det er ikke kun elefanter, men der er mange andre dyr der også bliver trukket gennem turist helvede, skriver brugeren cure74, imens Nanna Riedel er endnu mere kontant i sin udmelding: 

Læs også

Dansk tv-darling viser maven frem

- Det kan ikke understreges nok gange, og det gælder ALLE dyre-attraktioner. Vilde dyr i fangeskab skal ikke støttes!!

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip