Kvinde døden nær efter livsfarlig vand overdosis

Ida Veiden Brakstad

398 uger siden

|

03/12/2016
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Beskeden fra lægen om at drikke store mængder vand, skulle vise sig at blive skæbnesvanger.

Dagens topnyheder

Vi får altid at vide, at vi skal drikke mere vand. Og nogle gange virker det nærmest som om vand er løsningen på alle vores problemer – fra hovedpine og stres, til rynker og flot hår. Men alt med måde. Det fik en 59-årig kvinde smerteligt erfare.

Kvinden døjede med urinvejsinfektion, og det klassiske råd mod den smertefulde infektion lyder på at drikke meget væske. Og det var da også netop dette råd, den 59-årige kvinde valgte at følge. Det skulle vise sig at få alvorlige konsekvenser. Det skriver The Mirror.

En læge havde tidligere fortalt hende, at den mest effektive måde at slippe af med blærebetændelse på, er at drikke meget væske – helst en halv liter hver halve time – for at skylle bakterierne ud af urinvejene.

Men den britiske kvinde fik det ikke bedre af at drikke masser ad vand - snarere tværtimod.

I stedet blev hun alvorlig syg, og måtte i al hast køres på hospitalet. Her blev hun diagnosticeret med akut hyponatriæmi, som er en livsfarlig tilstand med kritisk lave saltniveauer i blodet.

Tilstanden kan opstå, hvis man drikker store mængder vand i løbet af kort tid. Symptomerne er blandt andet kvalme, opkast og hovedpinde. Vand overdosis kan i alvorlige tilfælde forårsage hævelser i hjernen, hvilket kan resultere i koma og død.

Patienter med ekstremt lavt saltindhold i blodet har en dødsrate på hele 30%, så vand overdosis er bestemt ingen joke.

Lægerne formåede at redde den 59-årige kvinde, men hændelsen har fået læger ved det prestigefyldte hospital, King's College Hospital, i London til at gå ud med en advarsel mod overdrevent vandindtag.