Kvinde med sjælden sygdom lugter altid af fisk

Foto: Privat

Britiske Kelly Fidoe-White har det meste af livet haft en sygdom, som får hende til at lugte af fisk.

Britiske Kelly Fidoe-White har en sygdom, som det nok er de færreste, der har hørt om.

Gennem det meste af sit liv har hun nemlig lidt af trimethylaminuria, som får hendes krop til at lugte af fisk. Men det var først for to år siden, 36-årige Kelly Fidoe-White fandt ud af, hvor den besynderlige lugt egentlig kom fra.

Det skriver Metro.

Læs også

Thomas Blachmans kæreste smider alt tøjet

Mennesker, som lider af den sjældne sygdom, er ikke i stand til at nedbryde bestemte dele af kosten i kroppen, hvilket får dem til at lugte af for eksempel fisk, løg eller afføring.

Fordi Kelly Fidoe-White ikke kan nedbryde stoffet, kommer det i stedet ud gennem hendes sved, ånde og urin. Udover den kuriøse lugt, er der ikke mange andre symptomer forbundet med trimethylaminuria.

Kelly Fidoe-White ved ikke, hvornår hun udviklede lidelsen, men begyndte at lægge mærke til den i sine tidlige skoleår.

Før hun fik diagnosen, badede Kelly Fidoe-White fire gange om dagen og brugte masser af deodorant i et forsøg på at nedtone den voldsomme aroma.

"Jeg tilbragte en absurd mængde tid i badet lige før, jeg fik min diagnose. Jeg brugte brændende varmt vand og skrubbede min hud, til den var helt rød. Det var bare for stressende," siger Kelly Fidoe-White.

Det var først efter diagnosen hun fandt ud af, at de omfattende bade bare gjorde lidelsen værre. Nu vasker hun sig i stedet med en kropssæbe, som er lavet til følsom hud.

For 16 år siden mødte Kelly Fidoe-White sin mand Michael, som erkender, at han til tider har været generet af konens kropslugt. Han har dog valgt at holde det for sig selv.

"Kelly var ikke så selvsikker, da vi først mødtes - og jeg tror den bedste måde at hjælpe hende med lidelsen på er ved at være støttende omkring den," siger Michael.

Den usædvanlige lidelse har givet Kelly Fidoe-White angst og betyder, at hun arbejder som radiograf om natten, så hun er i kontakt med så få mennesker som muligt. Men efterhånden er Kelly Fidoe-White alligevel blevet så selvsikker, at hun har valgt at fortælle sin historie for at skabe opmærksomhed omkring lidelsen.

Læs også

Kvinde med sjælden hudlidelse diagnosticeret med hudkræft 28 gange

 

 

Dagens Gossip