Kvinde skal lige til at gå ombord på fly - så kigger hun på fremmed mand og indser, at noget er galt

Emil Ryttergaard

381 uger siden

|

22/03/2017
Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En amerikansk kvinde skulle lige til at stige ombord på et fly, da hun besluttede sig for at hjælpe en mand i nød i stedet. Nu hyldes hun på nettet for sin modige beslutning.

Dagens topnyheder

Uanset hvor man er henne i verden, så er lufthavnen et af de kedeligste steder at fordrive tiden. 

Når man enten skal afsted på ferie eller hjem til Danmark igen efter 14 dages lækker afslapning, så gider man ikke ventetiden og vil hurtigst muligt op i flyet og afsted.  

Men sådan blev det ikke for den amerikanske kvinde Shaina Murry fra delstaten Texas. Hun valgte i stedet at lade sit fly lette for at hjælpe en medpassager. Hun beskriver den dramatiske episode i et opslag på Facebook

På vej mod gaten så Shaina Murry pludselig en passager, der lå på gulvet og havde det skidt. Hun kunne med det samme se, at noget var helt galt med ham. 

- Det virkede som en god ide, at spørge ham, hvad der var i vejen, mens vi ventede på lufthavnens sundhedspersonale. Han blev dog ved med at sige, at han var bange for at misse sit fly, og der gik det op for mig, at han var autist, skriver Shaina Murry. 

Det fik den amerikanske kvinde til at vente sammen med den unge mand, og Shaina Murry blev hos ham og beroligede ham, selv efter at lufthavnens sundhedspersonale kom og anbefalede, at han fik noget at spise og drikke, inden han skulle flyve. 

Foto: Facebook

Selvom Shaina Murry ikke nåede sit planlagte fly, så blev hendes omsorg over for den autistiske medpassager ikke overset. 

- Flyselskabet tog ikke en øre for at ombooke min flyafgang, og de ringede sågar til mig, mens vi spiste frokost sammen og sagde, at hans gate var ændret. Da jeg fulgte ham til flyet, tog personalet sig godt af ham, og sikrede at han kom ordentligt på plads, så han kunne komme sikkert hjem og holde jul hos sin mor, skriver hun i opslaget. 

Hændelsen skete i lufthavnen i Dallas i december 2016, og siden er Shaina Murrys opslag blevet delt mere end 2.000 gange, mens over 11.000 personer har 'liket' og hyldet hendes beslutning den dag. 

- Vi kan alle have brug for noget hjælp en gang imellem. Uanset alder, handikap eller social status, skriver Shaina Murry. 

Den autistiske mand er langt fra den eneste, der kan have brug for en hjælpende hånd. Da en mands ekskone ringede og sagde, at datteren var syg, skyndte faren sig afsted, da han kiggede i køleskabet