Læge udtaler i viral video: Stinkende prutter kan gøre dig blind

Foto: Privat

Ifølge en amerikansk læge kan prutter teoretisk set gøre dig blind, hvis de er rigtig slemme.

Den amerikanske læge og plastikkirurg, Dr Anthony Youn, er udover at være læge også populær på det sociale medie TikTok (@tonyyounmd), hvor han giver medicinske råd og lægger sjove videoer op, hvor han for eksempel kommenterer på de medicinske virkninger ved at bruge sæd som ansigtscreme eller ved at drikke blod, eller om kendtes bryster er ægte eller ej. 

Kirurgen har intet mindre end 7,4 millioner følgere på sin kanal, og en af hans videoer omhandlende tarmgas har da ifølge Ladbible også fået over 3 millioner visninger. Det er i denne video, at han kommer med sin udtalelse om, at tarmgas simpelthen kan gøre dig blind.

Læs også

Adele i tårer: "Jeg er meget ked af det"

Det er selvfølgelig kun i ekstreme tilfælde, at den ildelugtende gas kan resultere i, at du mister synet, men ifølge Dr Youn er det teoretisk set muligt.

Videoen er opstået, fordi Dr Youn, som bor i Michigan i USA, har svaret på en brugers kommentar på en anden video, hvor vedkommende påstod, at være blevet blind i tre minutter efter en prut.

Foto: TikTok

I videoen siger lægen: "Selvom det er meget usandsynligt, så kan gassen godt indeholde store mængder hydrogen sulfid, hvis den er ekstremt kraftig. Studier viser, at hydrogen sulfid er meget effektiv til at reducere blodtryk. Hvis [en prut] reducerer blodtrykket til nethindens centrale arterie, så kan din stille men dødelig fis teoretisk set gøre dig blind. Så pas på, hvis du laver bobler i badekarret!"

Foto: TikTok

Lægen deler altså viden om prutter, som de fleste nok ikke vidste, og mange af hans følgere udtrykker da også, at de er chokerede, mens andre ikke mener, at det er en overraskelse for dem. En skrev således følgende i kommentarfeltet til videoen: "Jeg har været omkring nogen som pruttede, og jeg kastede næsten op og blev bestemt svimmel.... Så jeg kan godt forestille mig, at man kan blive blind [...]."

En anden skrev drillende: "Taco Bell kommer til at blive sagsøgt," og en tredje skrev: "OMG [red. Oh Gud], min mand bliver blind!"

Dr Youn har desuden også advaret om prutter i en tidligere video, hvor han har forklaret, hvorfor det er vigtigt at sove med underbukser på.

Artiklen fortsætter under videoen.

@doctoryoun

Answer @Laura Weir Why you should never sleep without underwear! #shart #fecalmatter #underwear

♬ original sound - Anthony Youn, MD
Answer @Laura Weir  Why you should never sleep without underwear! #shart #fecalmatter #underwear

Her fortæller han, at man ikke kan undgå, at der kommer små lortepartikler med ud, når man prutter - hvilket man gør, når man sover. Han opfordrer derfor til at sove med underbukser på - især for ens partners skyld - fordi de fanger 100 procent af lortepartiklerne. 

Det er nok også lidt nemmere at vaske sine underbukser hver dag end sit sengetøj, så lad nu være med at sove nøgen, medmindre du gerne vil sove i lortepartikler.

Læs også

Pensionister idømt fængselsstraf: Blev taget med kokain til en værdi af mere end 200.000 kroner

 

 

Dagens Gossip