Lavpraktisk eller latterligt? Ny skør jule-dille spreder sig på nettet

Skrevet af Nils Würtzenfeld

342 uger siden

|

21/11/2017
Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
På Instagram har flere og flere personer gjort klar til jul på en noget utraditionel vis.

Dagens topnyheder

Nogle ting hører sig julen til mere end andre - deriblandt risengrød, julepynt, nissehuser og selvfølgelig juletræet.

Alligevel vælger flere og flere at sløjfe sidstnævnte, når julen står for døren. 

Den forsvindende lyst til juletræ i hjemmet kan enten skyldes pladsmangel, tanken om at skulle støvsuge grannåle op fra hele stuegulvet eller at man ønsker at skåne miljøet for den omfattende juletræsproduktion.

Hvad end ens undskyldning måtte være, så vælger et stigende antal personer – især i USA og England – altså at droppe det klassiske grantræ. I stedet har de fundet på et alternativ, der i den grad har skabt debat og delt vandene på sociale medier.

Under hashtagget #ladderchristmastree fremviser mange mennesker nemlig stolt deres ’stige-juletræ’, der i år skal gøre sig som erstatning for den ellers foretrukne variant i gran.

Den både nemme og billige stigeløsning har nogenlunde samme form og høje som et rigtigt juletræ, og ligesom med en nordmannsgran eller en rødgran, så kan stigen pakkets ind i lys og dekoreres med julepynt.

Er man tilhænger at et stige-træ til jul, så behøver man heller ikke opsøge en juletræssælger og efterfølgende have alt besværet med at slæbe det hjem. Man kan blot åbne sit støvsugerskab, gå i bryggerset, på bagtrappen, i skuret eller hvor man nu opbevarer sin stige, og wupti – så er juletræet i hus.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den nye trend. Flere steder på nettet hånes det opfindsomme juletræs-alternativ, ligesom andre nærmest opfatter det som helligbrøde, at man kan finde på at erstatte det klassiske juletræ.

Men hvad tænker du? Er det en sjov idé eller et tåbeligt påfund? Og kunne du selv finde på at danse rundt om families stige juleaften?

Du kan se flere stigejuletræer på Instagram under hashtagget #ladderchristmastree.