Lille baby døde, da han sov i autostol - nu advarer forældrene mod skjult dødsfælde

Ali og Derek Dodd fra Oklahoma i USA oplevede enhver forældres værste mareridt, da deres 11 uger gamle søn Shepard døde på tragisk vis. Nu minder de andre forældre om, hvor vigtigt det er, at babyer bliver spændt sikkert fast i autostole, så de meningsløse dødsfald kan undgås.

Deres lille dreng døde i april sidste år, da han var blevet lagt til at sove i en autostol uden at være blevet spændt fast. Han blev efterladt på et gulv uden opsyn af sin dageplejemor, skriver Mirror.

Da hun vendte tilbage for at se til ham, trak han ikke længere vejret. 

Små babyer har ikke kræfter nok til selv at holde deres hoved oppe, så de kan trække vejret. På den måde kan tragedien ske, hvis barnet ikke er spændt ordentlig fast og derfor 'falder sammen'.

Det var netop, hvad der skete som for Ali og Derek Dodds lille søn Shepard, der kan ses på billedet herunder.

Parret kæmper nu for at gøre opmærksom på faren ved autostole.

De håber på at få producenter til at blive bedre til at gøre opmærksom på risikoen, og samtidig vil de sprede budskabet om, at man slet ikke bør lade små børn sove i autostole, når det kan undgås.

- Vores mission er simpelthen at gøre folk opmærksomme på en fare, som mange af os ikke kendte før. Når en autostol bliver brugt rigtigt, som den er lavet til at blive brugt, hvilket udelukkende er til transport, og barnet er spændt rigtigt fast og bliver tilset jævnligt, så er autostolen ikke farlig, siger Ali Dodd.

Ali og Derek Dodd har den femårig søn Presley sammen og kalder deres indsats for at nedbringe antallet af meningsløse dødsfald i autostole for Shepard's Watch - efter deres søn. 

Her er familien samlet inden Shepards død.

Rigtigt og forkert brug af en autostol:

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip